spot_imgspot_img
17.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

Copiii milionarilor români învaţă să facă bani la şcolile de prestigiu din străinătate

- Advertisement -

Copiii sunt principala grijă a părinţilor de pretutindeni, indiferent de poziţia socială sau de avere. George Copos, Ionuţ Negoiţă, Dan Şucu sau Elan Schwartzenberg. Nume şi oameni diferiţi. Îi uneşte însă o calitate comună, cea de părinţi pentru care banii nu contează atunci când vine vorba de educaţia urmaşilor lor, relatează gandul.info.
Oamenii de afaceri autohtoni vor să se asigure că cei care le vor succeda vor avea cunoştinţe temeinice despre buna administrare a capitalului agonisit după Revoluţie şi nu sunt deloc zgârciţi atunci când vine vorba despre educaţia urmaşilor.

George Copos, deţinătorul unei averi de circa 200 de milioane de euro, conform estimărilor Forbes, este mândru de performanţele şcolare ale fiicei sale, Alexandra (27 de ani). „A terminat facultatea de finanţe la Princeton. Acum urmează un masterat de trei ani la Harvard. Cred că asta spune totul în pri­vinţa opiniei mele cu privire la educaţie”, a declarat pentru gandul.info George Copos.

Ionuţ Negoiţă plăteşte pentru educaţia copiilor 20.000 de euro pe an. „Cred că orice părinte îşi doreşte tot ce este mai bun pentru copii şi, în acelaşi timp, vrea ca proiectele să îi fie perpetuate”, a declarat omul de afaceri, a cărui avere, însumată cu cea a fratelui său, se cifrează la 120 de milioane de euro.

„Pe viitor, intenţionez să îi îndrum către o şcoală din afară. Un punct de plecare în căutările mele este chiar colegiul de business din Haga, unde studiază nepoata mea. Doar ce a început primul ei an, ca studentă, acolo”, a mai spus Negoiţă.

Proprietarul celui mai cunoscut brand de pe piaţa autohtonă de mobilă, Dan Şucu, are o avere estimată la 240 de milioane de euro. Este şi tatăl a patru copii despre care spune că nu îi va obliga să îl urmeze în afacerea pe care o conduce.

„Am încercat însă să le insuflu un set de valori umane, care reprezintă funda­mentul pe care se construieşte orice afa­cere”, a declarat Dan Şucu.

Om de afaceri şi părinte este şi Elan Schwartzenberg. El a declarat că se gândeşte ca fiul său, Ayan (şase ani), să urmeze liceul într-o instituţie de învăţământ din Marea Britanie sau Elveţia, adăugând că este atent la câteva aspecte din evoluţia viitoare a fiului său.

„Sub deviza că singur alege şi că va avea o deplină libertate de acţiune, voi avea grijă să parcurgă două lucruri: cât mai multă şcoală şi să lucreze în vacanţe, începând cu vârsta de 15 ani”, ne-a declarat omul de afaceri.

Nu numai marii oameni de afaceri investesc în educaţia urmaşilor. Acest lucru se întâmplă şi în cazul proprietarilor unor afaceri mai mici.

Dumitru Toader deţine o fabrică de mobilier pentru copii. Chiar dacă joacă într-o ligă infe­rioară, a afacerilor mici, el este la fel de inte­resat de educaţia urmaşilor ca marii oameni de business din România. Iar inves­­tiţiile pe care le face în şcolarizarea celor trei băieţi ai săi sunt la un nivel înalt.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.