UPDATE: Răpitorii copilului de zece luni au fost prinși

ALERTĂ… Tatăl a răpit copilul de 10 luni din brațele mamei și a amenințat-o că îl omoară și că se sinucide dacă va anunța poliția

UPDATE: Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a transmis, în urmă cu puține minute, că în cazul copilului de 10 luni, răpit miercuri din Bârlad, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pentru doi bărbați din comuna Ghidigeni, județul Galați, în vârstă de 31, respectiv 54 de ani. “Bărbatul de 31 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare și violență în familie, iar cel de 54 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. În cursul zilei de astăzi, bărbații vor fi prezentați Judecătoriei Bârlad cu propunerea luării măsurii arestării preventive” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Un tată și-a răpit copilul de 10 luni din brațele mamei, apoi a amenințat că îl omoară și că se sinucide!

RĂPIRE… Polițiștii au fost în alertă la Bârlad, după ce un tată a smuls copilul de doar 10 luni din brațele mamei și a fugit. Alarma s-a dat miercuri, la ora 11.22, când mama a sesizat faptul că micuțul a fost răpit chiar din casă, iar ea a fost amenințată. Ioan Pohrib, de 31 de ani, din Ghidigeni, a smuls copilul din brațele mamei, în timp ce se afla într-un imobil din Bârlad, l-a urcat într-un autoturism și a plecat într-o direcție necunoscută. Acesta a amenințat-o pe femeie că, dacă anunță poliția, omoară copilul apoi se sinucide. Poliția s-a mobilizat imediat și a plecat în căutarea bărbatului, care a fost găsit acasă, la Ghidigeni. Șeful IPJ Galați, Șeful de post, dar și un negociator S.I.A.S.- I.G.P.R. au intrat peste el în casă, aceștia au reușit să gestioneze situația de criză, fără greșeli, iar copilul a fost salvat. A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Polițiștii din toată Moldova au primit „Alertă răpire copil” și au declanșat o amplă operațiune de căutare a micuțului. Ionuț Pohrib, de 31 de ani, de etnie rromă, din Ghidigeni, a răpit copilul de 10 luni de la mama sa, fosta lui concubină, care locuiește în Bârlad, pe strada Învățăturii. A amenințat-o că va omorî copilul, iar el se va sinucide dacă va anunța poliția. Oamenii legii au acționat imediat dar cu mare discreție, pentru a nu pune în pericol viața copilului. Polițiștii au reușit să-l salveze pe micuț, iar tatăl care l-a răpit a fost încătușat. „În urma verificărilor și a activităților specifice efectuate de polițiști, bărbatul a fost depistat în județul Galați, fiind condus la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale. Copilul a fost preluat de un echipaj medical, în vederea examinării și acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Cercetările continuă.”, a menționat biroul de presă al IPJ Galați. În activitățile operative au fost angrenați polițiști ai Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Vaslui, Băcau, Iași, Neamț, Vrancea și Galați. La fața locului, în imobilul respectiv au intrat șeful operațiunii, respectiv inspectorul șef al I.P.J. Galați, șeful Postului de Poliție, negociatorul din cadrul S.I.A.S.- I.G.P.R. și reprezentanta Primăriei Ghidigeni (Protecția Copilului).
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ