4.5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Copil de nouă ani cu o boală cumplită, care-i provoacă răni grave. Ce i-a declanşat teribila maladie

- Advertisement -

Specialiştii au explicat că, de cele mai multe ori, acest sindrom este provocat de administrarea unui medicament la care organismul pacientului are o reacţie alergică

Un caz foarte rar, comparabil cu un „mare ars”, a fost tratat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. Un băiat în vârstă de nouă ani a fost diagnosticat cu o afecţiune foarte rară, sindromul Stevens-Johnson, care poate pune în pericol viaţa şi care afectează tegumentele împreună cu mucoasele.

Copilul a avut nevoie de tratament şi de internare aproape trei săptămâni în Terapie Intensivă. Medicii au explicat că băiatul avea o suprafaţă de 70% din corp acoperită cu leziuni grave, inclusiv la nivelul globilor oculari, pe cornee şi pleoape, în cavitatea bucală, având inclusiv dificultăţi de mestecare şi înghiţire a alimentelor.

„Gravitatea leziunilor şi pericolul mare de infectare îl comparau cu un mare ars, astfel că pacientul a fost admis în Terapie Intensivă”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Citeste mai mult: adev.ro/rfdlrf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.