spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Copilărie într-un picior: drama unei fetițe de 10 ani care nu a mers niciodată!

- Advertisement -

AJUTAȚI O FETIȚĂ… La 10 ani, Bianca are nevoie în permanență de ajutorul mamei pentru a se deplasa. O ajută să se dea jos din pat, să se pregătească pentru școală, să ajungă la cursuri, la întâlnirile cu prietenii de joacă… O intervenție chirurgicală, extrem de costisitoare pentru o familie simplă – 30.000 de euro – i-ar putea oferi Biancăi posibilitatea de a face singură primii pași. Haideți să ajutăm și noi ca acest 8 Martie să devină pentru Bianca o nouă zi de naștere!

La 10 ani, Bianca este însă total dependentă de părinții săi, atunci când trebuie să se miște. Fetița s-a născut fără femurul stâng și poate păși doar cu ajutorul unei proteze.

„E foarte greu! Este doar un copil! Ar vrea să se joace cu colegii ei, dar nu poate. E greu ca mamă să asiști la neputința copilului tău. Bianca este o fire sociabilă, își face repede prieteni. Cu toate acestea, îmi pune dese ori întrebări de genul: De ce m-am născut așa? De ce nu sunt un copil normal, ca toți cei de vârsta mea? Deși ne este extrem de greu, și mie și soțului, să facem față la provocările emoționale ce decurg dintr-o astfel de situație, încercăm să fim tari pentru copilul nostru. Noi, ca părinți, suntem alături de ea și o încurajăm tot timpul!” , ne-a povestit Genoveva, mama fetiței.

Numai părinte să nu fii când știi că fetița ta se chinuie să meargă, iar întreaga copilărie îi este umbrită de o malformație congenitală.

„Încercăm pe cât putem să o susținem. Colegii de școală se comportă bine cu ea fiindcă o știu de când era la grădiniță, s-au obișnuit cu problemele ei de sănătate și nu li se pare ceva neobișnuit. Nu același lucru se întâmplă și când mergem pe stradă… Deși nu ne adresează cuvinte, privirile trecătorilor vorbesc de fiecare dată. Mă doare să știu că fetița mea suferă,” ne-a mărturisit tatăl Biancăi.

Turcia și clinica salvatoare… dar numai cu ajutorul nostru!

Fetița este însă o luptătoare și trăiește cu speranța că într-o zi durerea va trece și va fi și ea un copil normal precum colegii de la școală. Până acum, Bianca a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Ultima ar trebui să aibă loc în luna mai, într-o clinică din Turcia. Printr-o procedură destul de complicată, medicii de acolo urmează să îi reconstruiască șoldul, ulterior să îi fie alungit femurul. O astfel de intervenție i-ar reda copilăria unei fetițe de numai 10 ani care și-a petrecut viața mai mult prin spitale. Sunt clipe grele pentru familia Ifrim, pentru că nu își poate permite să achite costurile operației: 30.000 de euro. Tatăl este șef de manevră la CFR, iar mama nu lucrează, fiind nevoită să aibă grijă de Bianca. Familia Ifrim nu are cum să strângă singuri suma necesară salvării propriului copil.

„Nu au cum să strângă banii, așa că au apelat la bunăvoința celor cărora le pasă de viitorul unei copile nevinovate care are nevoie de ajutor, de o șansă la o copilărie și o viață normale, fericite. Cu umilință, soții Ifrim fac un apel la toți cei ce pot contribui cu orice sumă la salvarea copilului de la o viață chinuită. Împreună, îi putem oferi Biancăi un viitor fericit!”, a spus Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o Inimă”.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/bianca-ifrim/

Vă rugăm să specificați numele de familie al copilului pentru care faceți donația (Ifrim)!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri