spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Copilul sfâșiat de câine, are mai multe plăgi la nivelul feței, dar este bine!

- Advertisement -

NOROCOS… Un copil în vârstă de 2 ani, care a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași după ce a fost mușcat de câinele familiei, este în stare bună. Copilul, din comuna Dodești, județul Vaslui, are mai multe plăgi la nivelul feței și va avea nevoie de mai multe proceduri medicale. Incidentul a avut loc luni, 29 august. 

Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, a precizat că echipajul medical l-a găsit pe copil cu mai multe plăgi mușcate pe față, care au fost dezinfectate și bandajate. În primă fază, a fost transportat la o unitate medicală din Bârlad, iar ulterior la Iași. Conform ISU Vaslui, câinele nu ar fi unul dintr-o rasă agresivă.

„În cursul zilei de luni,29 august, a fost internat un pacient de 3 ani care a suferit multiple plăgi mușcate (câine) facies. Copilul a fost operat, rămâne internat pentru tratament antibiotic, antalgic și antiinflamator și supraveghere. Prognosticul funcțional este favorabil, iar în ceea ce privește rezultatul estetic vor fi necesare proceduri pentru cicatrizare controlată, pe o perioadă de aproximativ un an jumătate”, a precizat dr. Sidonia Susanu, șeful Secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

Vă reamintim că incidentul cumplit s-a petrecut în satul Urdești, comuna Dodești. Un copil de trei ani, lăsat nesupravegheat, a vrut să se joace cu câinele familiei, dar acesta l-a atacat pe micuț, provocându-i leziuni faciale grave. Copilul a ajuns inițial la CPU Bârlad din cadrul spitalului, după care a fost transferat la Spitalul Sf. Maria din Iași. Câinele este unul de rasă comună.

Ambulanța SMURD tip B2 (echipaj de prim ajutor) s-a deplasat pe zi, 29 august a.c., în localitatea Urdești, comuna Dodești, pentru a acorda primul ajutor medical unul copil în vârstă de trei ani mușcat de câinele familiei. „La sosirea echipajului de intervenție a fost găsit un băiețel care prezenta multiple leziuni în zona facială, rănile fiind produse după ce minorul a fost atacat de câinele familiei. După ce a primit primul ajutor, iar rănile i-au fost dezinfectate și bandajate, copilul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

În ambulanță, copilul s-a strâns în brațele unei tinere paramedic voluntar din Bârlad și nu i-a mai dat drumul până la spital.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.