spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Corala „Tabor” a Catedralei Episcopale a Husilor, expresie a credintei si a talentului rugãtor

- Advertisement -

ANIVERSARE… Dacã slujbele de la Catedrala Episcopalã a Husilor au o frumusete aparte, acest lucru se datoreazã si Coralei „Tabor”, condusã de dirijoarea Elisabeta Irimiea. Duminicã, 6 august, corala a împlinit 14 ani de la înfiintare, dupã cum au transmis reprezentantii Episcopiei Husilor, într-un comunicat de presã, unde au fost atasate si câteva imagini cu membrii formatiei corale.

„Corala „Tabor” a Catedralei Episcopale din Husi a împlinit 14 ani de activitate. Înfiintatã în anul 2009, aceasta a dat rãspunsurile liturgice, în duminici si sãrbãtori, la strana Catedralei „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Husi. Deși de-a lungul anilor s-au mai schimbat generatiile de coristi, nucleul initial s-a pãstrat. Corala „Tabor” interpreteazã rãspunsurile la Sfânta Liturghie pe 4 voci, si, de-a lungul timpului, a participat la diverse festivaluri sau concursuri din tarã si din Basarabia, primind inclusiv aprecieri si distinctii. Din primãvara anului 2021, dirijoare este doamna prof. Elisabeta Irimiea, absolventã a Universitãtii de Arte „George Enescu” din Iasi, sectia Dirijat Cor Academic. Sãptãmânal, membrii coralei se întâlnesc la repetitii, pentru a-si îmbogãti repertoriul si notiunile muzicale”, se precizeazã în comunicatul Episcopiei Husilor

Dirijoarea Coralei „Tabor”: „Îi asteptãm si suntem deschisi spre cei care doresc sã învete muzicã si sã ni se alãture

„Ziua de duminicã, 6 august 2023, a însemnat pentru Corala Tabor celebrarea celor 14 ani dedicati Domnului prin cântarea în bisericã. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Pãrintelui Episcop Ignatie. Cu acest prilej, am achizitionat si o costumatie specialã pentru a completa bucuria slujirii cu lumina Taborului toti cei care doresc sã învete muzicã si sã ni se alãture”, a precizat Elisabeta Irimiea, dirijoarea Coralei „Tabor”, într-o declaratie consemnatã de Biroul de Presã al Episcopiei si publicatã pe site-ul episcopiahusilor.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.