spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Coreea de Nord a deschis focul asupra unei insule sud-coreene

- Advertisement -

Coreea de Nord a tras mai multe obuze de artilerie peste graniţa sa de vest, dintre care o parte ar fi lovit o insulă sud-coreeană, Yeonpyeong, şi ar fi incendiat mai multe case, relatează BBC. Armata sud-coreeană ar fi ripostat, deschizând focul. Cel puţin 14 persoane au fost rănite.

„O unitate de artilerie nord-coreeană a deschis ilegal focul, la ora locală 14.34 (7.34 ora României), iar trupe sud-coreene au replicat imediat în autoapărare”, a declarat un oficial din Ministerul Apărării de la Seul, informează NewsIn.

Potrivit Euronews, armata sud-coreeană se află în alertă maximă, iar civilii de pe insula Yeonpyeong au fost evacuaţi în buncăre.

Incidentul intervine la câteva zile după ce un expert american a primit acces la un centru modern nord-coreean de îmbogăţire a uraniului.

În luna august, Coreea de Nord a ameninţat că va riposta violenta, drept urmare a exerciţiilor militare dintre Coreea de Sud şi Statelee Unite. „Reacţia militară a Republicii Democrate Populare Coreea va fi cea mai aspră pedeapsă văzută vreodată în lume”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, într-un comunicat transmis de agenţia oficială de ştiri a ţării.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.