29.4 C
Vaslui
16-aug.-2022

Coreea de Nord anunță încheierea primului val de „febră” și raportează date greu de crezut: 4,8 milioane de bolnavi și doar 74 de morți

- Advertisement -

Coreea de Nord a anunțat vineri că toți pacienții care sufereau de „febră” s-au recuperat, marcând astfel încheierea primului val al epidemiei de coronavirus cu care se confruntă țara asiatică. Phenianul a recunoscut la mijlocul lunii mai că virusul care provoacă COVID-19 este prezent în țară.

Pentru Coreea de Nord, provocările persistă din cauza sistemului economic fragil, dar și riscului declanșării unor noi valuri de epidemie întrucât populația nu este vaccinată, scrie Reuters.

Presa de stat a comunicat că „situația anti-epidemică a intrat într-o fază de stabilitate”, în loc să anunțe victoria asupra virusului, iar autoritățile de la Phenian au promis că „vor dubla eforturile pentru a continua să implementeze fără greșeală politicile anti-epidemice”.

Țara izolată n-a specificat niciodată câți cetățeni s-au infectat, probabil pentru că nu a avut la dispoziție suficiente teste. Cu toate acestea, Phenianul a anunțat că 4,77 milioane de pacienți cu „febră” s-au recuperat și 74 de oameni au murit în ultimele 3 luni. Coreea de Nord n-a mai raportat niciun caz nou de „febră” de pe 30 iulie…https://www.digi24.ro/stiri/externe/coreea-de-nord-anunta-incheierea-primului-val-de-febra-si-raporteaza-date-greu-de-crezut-48-milioane-de-bolnavi-si-doar-74-de-morti-2037627

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.