spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Coreea de Nord şi-a construit o centrală nucleară în timp record VEZI FOTO

- Advertisement -

Centrala nucleară nu exista în aprilie 2009, când ultimii inspectori americani şi internaţionali au fost obligaţi să părăsească ţara, afirmă oficialii americani.


Coreea de Nord şi construit o centrală nucleară de îmbogăţire a uraniului în timp record. Potrivit Mediafax, un cercetător american care a văzut centrala s-a declarat uluit de complexitatea sa.

Centrala nucleară nu exista în aprilie 2009, când ultimii inspectori americani şi internaţionali au fost obligaţi să părăsească ţara, afirmă oficialii americani. Viteza cu care a fost construită sugerează puternic faptul că această ţară sărăcită şi izolată, care şi-a testat primul dispozitiv nuclear în 2006, beneficiază de ajutor extern şi că ea a încălcat sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

O delegaţie de experţi americani anunţase anterior că imagini prin satelit atestă construirea unui reactor cu apă uşoară la centrala de la Yongbyon. Activităţile de construcţie erau vizibile pe locul unde se afla turnul de răcire al reactorului nuclear al centralei, care producea plutoniu pentru arsenalul nuclear al ţării şi care a fost demolat în 2008, în cadrul unui acord încheiat cu comunitatea internaţională.

Administraţia americană intenţionează să folosească noile informaţii pentru a arăta că Phenianul încalcă sancţiunile ONU şi continuă să realizeze progrese semnificative în direcţia dezvoltării programului său nuclear.

Vechea centrală a fost detzafectată

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.