spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Corina a reapãrut si a început scoala

- Advertisement -

REVENIRE Dupã ce în luna iunie, Corina Cãpraru, din satul Popeni, comuna Zorleni a dispãrut din Centrul Alternativ de Protectie Tip Familial Negresti, unde era institutionalizatã. Aceasta a reapãrut de curând, la un centru bârlãdean al DGASPC Vaslui. Fata a povestit cã la Negresti era foarte departe de casã, de familie si de fratele ei, iar între ea si cadrele de acolo nu exista o prea bunã comunicare.

Corina a venit singurã înapoi, dupã ce a fost datã dispãrutã si a fost anuntatã politia. Ea s-a dus la Bârlad, la un centru si acum, cã are 15 ani, s-a putut discuta cu ea referitor la motivele plecãrii ei din centru. Pe perioada vacantei, Corina a stat la pãrinti, în satul Popeni, comuna Zorleni, fiind monitorizatã de politistii din comunã, iar de luni a început scoala fiind din nou institutionalizatã la Centrul Alternativ de Protectie Tip Familial Negresti.

Corina, ajutatã în viatã de specialisti

Când a fost prezentat întregii tãri, acum trei ani, cazul Corinei de la Popeni, , specialistii de la DGASPC Vaslui au întocmit un raport, prin care se scotea în evidentã cum a ajuns Corina victimã a abuzurilor sexuale. Din raport reese cã acest caz a fost tratat cu superficialitate de cãtre autoritãtile locale, întrucat fetita era cunoscutã ca fiind victima violentei în familie, generatã de tatã pe fondul consumului de alcool. De la vârsta de 9 ani, Corina a pãrãsit climatul familial pe fondul abuzurilor fizice si psihice la care a fost supus în familie, stabilindu-se la diferite familii din comunitate. Anul 2004 a fost debutul de întretinere de raporturi sexuale cu iubitul ei, Dorel Samoilã (de 19 ani atunci si condamnat la trei ani închisoare pentru relatiile sexuale întretinute cu Corina, care este minorã), si cu alti tineri din sat. Cei care s-au ocupat de Corina, din cadrul DGASPC Vaslui, au avut rãbdarea necesarã sã o ajute, astfel cã ea ajuns o elevã bunã si o tânãrã care stie ce vrea, fatã de copilul speriat care a fost institutionalizatã în 2007 la CPRU-CANE Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.