Corneliu Bârlãdeanu a cumpãrat tãcerea elevului violat cu doi cozonaci, care l-ar putea costa acum, 200.000 euro!

DESPÃGUBIRI URIASE

PE URMELE BANILOR… Dupã toate destrãbãlãrile si toatã batjocura la care i-a supus pe elevii Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gurã de Aur” din Husi, fostului episcop Corneliu Bârlãdeanu i-a venit nota de platã. D. T., una dintre victimele fostului înalt ierarh, îi cere acestuia 200.000 de euro daune morale. Despãgubirile solicitate sunt uriase, dacã ne raportãm la faptul cã imediat dupã comiterea abuzurilor sexuale, fostul episcop Corneliu i-a cumpãrat tãcerea elevului cu doi cozonaci. Însã pe cât sunt de mari pe atât sunt de îndreptãtite, pentru cã minorul (la acea vreme) a fost supus unor perversiuni pe care nu le va uita toatã viata. Date fiind noile pretentii ale elevului abuzat, putem spune, fãrã sã exagerãm, cã cei doi cozonaci au devenit cei mai scumpi din lume. Anchetatorii au actionat imediat si i-au pus poprire pe conturi fostului episcop, însã sumele gãsite acolo, 1000 de euro si 1114 lei, sunt infime raportate la averea sa. Stiind probabil ce îl asteaptã, Corneliu Bârlãdeanu si-a transferat banii în strãinãtate, pentru a nu plãti victimelor niciun leu. Chiar si cu “mãruntisul” acela gãsit în conturi, avocatul fostului episcop a contestat mãsura, urmând ca azi, judecãtorii Curtii de Apel Iasi sã solutioneze contestatia.

Fostul episcop de Husi, Corneliu Bârlãdeanu, s-a trezit cu sechestru pe avere, dupã ce D. T., un fost elev de la Seminarul Teologic, care a fost abuzat sexual de acesta, i-a cerut daune morale de 200.000 de euro. Corneliu a contestat deja mãsura asiguratorie luatã de procurori. Anchetatorii au descoperit cã Onilã are douã conturi, cu depozite de 1.114 lei si 1.000 de euro. “Noi am contestat ordonanta de poprire a conturilor, de sechestru pe avere, urmând ca judecãtorii din cadrul Curtii de Apel Iasi sã solutioneze contestatia în cursul zilei de vineri ( n.r. azi)”, a declarat avocatul Liviu Bran, cel care îl reprezintã pe Onilã. Asadar, instanta va decide azi ce se va întâmpla în continuare cu sechestrul pe averea fostului episcop. Reamintim cã Onilã, pe numele din buletin, a fost arestat la sfârsitul lunii trecute, dupã ce procurorii Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi l-au acuzat de viol si abuz sexual împotriva unui fost elev de-al sãu de la Seminarul Teologic. În acelasi dosar, alãturi de fostul episcop a mai fost retinut si Sebastian Jitaru, fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale din Husi, acuzat la rândul sãu de mai multe fapte de viol si abuz sexual asupra unor minori, elevi ai aceluiasi seminar. «În perioada februarie – mai 2017, inculpatul Onilã Cornel (Corneliu Bârlãdeanu – n.r.), în calitate de profesor, ar fi supus, prin constrângere psihicã, unor acte de naturã sexualã, respectiv sãrutãri cu limba, mângâieri în zona organelor genitale, dezbrãcarea acestuia si sãrutarea corpului, pipãirea, precum si gesturile de a-i lua mâna si de a i-o plimba pe organele sexuale ale inculpatului pe partea vãtãmatã, minor la acea datã. În perioada 19- 23 mai 2017, acelasi inculpat (Corneliu Bârlãdeanu – n.r.) ar fi avut initiative de a-i face sex oral persoanei vãtãmate ( n.r. Denis T), initiative finalizate cu un astfel de act consumat, fapte comise prin constrângere psihicã”, au arãtat judecãtorii Curtii de Apel Iasi în motivarea arestãrii fostului episcop. Corneliu Bârlãdeanu a stat prea mult timp în arest. Acesta a fãcut apel la Înalta Curte de Casatie si Justitie, iar judecãtorii l-au plasat sub control judiciar.

Cumpãra tãcerea victimelor cu cozonaci

Scenele porno din chilia lui Corneliu au fost descrise cu lux de amãnunte de cãtre fratele lui D.T., într-o conversatie pe care a avut-o cu un alt coleg de seminar.Acesta mãrturiseste cã Episcopul Corneliu l-a abuzat sexual pe D.T. la câteva ore dupã ce si-a îngropat mama . Bãiatul a primit cozonaci drept rãsplatã. În rândurile de mai jos vã vom prezenta o parte din stenogramele discutiilor pe care fratele lui D.T. le-a avut cu colegul de seminar, stenograme publicate în ziarul Vremea Nouã încã din anul 2017:

V. T.: Bãi, tot ce s-a auzit pânã acuma e adevãrat!

Seminarist 2: De ce? Cã ti-o arãtat tie Sebastian?

V.T.: Bãi…

Seminarist 2: Da…

V.T.: I-a supt p**la lui D. (nume protejat de ziar), uãi!!

Seminarist 2: Sã mori tu!!?

V.T.: Da! Vrei, mã crezi, nu vrei, nu mã crezi!

Seminarist 2: A, de asta n-ai vrut tu sã-mi zici mie atuncea?

V.T.: Da, uãi, ti-am zis, când termin, îti zic tot, dupã ce dau Bacul. Eu acum nu mai am baterie la telefon, îs în … mai am 1%, dacã se închide sã stii cã de asta. Eu, nu stiu, am vrut sã mã duc peste el în casã, când am vãzut filmãrile.

Seminarist 2: Auzi, uãi, dar cine l-o filmat pe Corneliu când cu D.?

V.T: D.! Cu ceasul!

Seminarist 2: Cu ceasul?

V.T.: Da! Stii cã vorbeam noi… Ai auzit vreodatã cã vorbeam noi prin camerã de Ometrix, de chestii-trestii. Ei, asta era! Ãsta era.. Ometrixul ãsta era, ca sã stii si tu.

Seminarist 2: Da, dar ãsta cu… îi aceala de care o zis ãstia cã l-o dat Sebastian?

V.T.: Nu l-o dat Sebastian! Aistea nu stiu nica. Asta-i vrãjealã. Stii, presa umflã, stii cum îi.

Seminarist 2: Da.

V.T.: Tu crezi acum ce vrei… Eu ti-am zis care o fost adevãrul, eu..

Seminarist 2: Cu I. nu ati mai vorbit?

V.T.: Nuu, ce sã vorbesc eu cu I., uãi! Cã pe mine nu are tupeu sã mã sune nimeni. N-auzi cã scrie prin presã cã eu sunt pe la Mãnãstirea Bujoreni, cã p**la mea. Ce Mãnãstire, *oaie?! Eu mã distrez, cã-mi place viata.

Seminarist 2: Mmm… Uãi V., na…

V.T.: Uãi, îi treaba de asta, cã altfel nu bãgam comm.-urile alea! Sincer sã fiu nu bãgam, dacã era cu…i-ote, dacã… na…uãi, eram recunoscãtor, stii! Dar asta o fost fãtãrnicie. El ne-o oferit aiestea, ca sã poatã sã ne atragã.

Seminarist 2: Dar asta cu D. si cu PS-ul când s-a întâmplat!?

V.T.: Uãi, în ziua în care o înmormântat-o pe mã-sa, o bãgat-o pe mã-sa în sicriu, seara el se f*tea. Mai vrei ceva?

Seminarist 2: Sã mori tu?!!!

(…)

V.T. : Când am venit noi cu cozonacii în seara aceea. Stii, am venit cu cozonacii la cãmin, cu … Ei, el în seara aceea s-a f**t cu Denis! Când am venit noi la 11 în cãmin. Da!! Mai vrei ceva?? Eu nu mai vreu nica.

Seminarist 2: Pfoaii, mamã!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ