spot_img
22.2 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Corneliu Bichineț, cu lupa pe politicieni: “Buzatu s-a speriat de întărirea polului de Dreapta încât Anuța a trebuit să-i schimbe pampersul!“

- Advertisement -
UNIC… În stilul său unic, Corneliu Bichineț a ieșit din nou la rampă cu o analiză a mediului politic vasluian.

CRITICI…O nouă conferință de presă, marca Bichineț, a avut loc, ieri, la sediul PMP Vaslui. De data aceasta, fostul parlamentar a vorbit despre reacțiile unora față de conferințele anterioare și cât de supărați au fost unii. În plus, Corneliu Bichineț a trecut în revistă evenimentele din ultima perioadă care l-au determinat să iasă, încă o dată, public și să spună ce are pe suflet. Astfel, fostul parlamentar a vorbit despre femeia din Urziceni care a născut pe trotuar, despre copila de 16 ani din București, ademenită și ucisă de un tânăr consumator de droguri, sau despre crima de la Mangalia, în care au fost implicate două tinere din județul Vaslui. Un alt subiect abordat de către Corneliu Bichineț a fost cel al primarilor fără opoziție care încep să se creadă adevărați faraoni, dar și despre “mariajul” PSD și PNL care a avut ca rezultat o viață din ce în ce mai dificilă pentru toți românii. Nu a fost uitat nici președintele CJ, Dumitru Buzatu, considerat de către fostul parlamentar drept “șprințar și jucăuș“ sau fostul primar Victor Cristea, pe care-l consideră vinovat de dispariția industriei vasluiene (Moldosin, Mecanica, Mobila – n.r.). Toate acestea au fost prezentate în categoriile “omul rău”. Titlul de «omul bun» i-a revenit primarului Vasile Pavăl pentru că a reușit să-l suporte pe Victor Cristea până când i-a luat locul.

Debutul conferinței de presă a fost făcut cu prezentarea unei cărți, «De veghe în lanul de secară», carte pe care o recomandă, mai ales celor care încă nu au finalizat liceul. În plus, fostul parlamentar a vorbit și despre reacțiile celor vizați în conferințele de presă trecute. Alături de Corneliu Bichineț, la conferință a participat, chiar dacă doar ca spectator, președinta organizației de femei a PMP, Mioara Idriceanu. Fostul parlamentar a criticat, în termeni destul de duri, reacția prefectului județului dar și cea a lui Dumitru Buzatu sau a șefei lui de cabinet, Ana Maria Obreja. «Ca la orice conferință de presă, arăt celor prezenți, o carte. De data aceasta, cartea arătată se numește “De veghe în lanul de secară”, o carte grozavă și aș sugera lecturarea ei mai ales celor care nu au terminat liceul. Prezentă la această conferință este și Mioara Idriceanu, fost și viitor consilier județean. Dacă după o conferință de presă nu există reacții, înseamnă că acea conferință de presă a fost degeaba. După ultimile conferinte organizate de PMP, au fost reacții. Prima dintre reacții a venit din partea prefectului județului pe care-l provoc să vină la o emisiune TV singur, sau împreună cu mine sau cu altcineva care este la nivelul demnității domniei sale și să discute despre problemele județului. Reacția lui s-a concretizat prin a reclama un post local de TV la CNA pentru că eu l-am făcut om rău, din punct de vedere politic. A doua reacție a venit din partea lui Dumitru Buzatu. Fiind șprințar și jucăuș, nu s-a supărat deloc, dar s-a speriat puțin de constituirea unui pol de Dreapta în județul Vaslui. S-a speriat atât de tare, încât Anuța de la Secretariat a trebuit să-i schimbe pampersul de urgență. Al treilea om care a reacționat a fost primarul municipiului Huși, despre care am spus, de fiecare dată, doar lucruri bune. L-am întrebat dacă a ascultat conferința de presă și mi-a răspuns că nu. L-am rugat să o asculte și apoi să mă sune. Nu a mai făcut-o nici astăzi”, a transmis Corneliu Bichineț. Mai mult, o altă reacție criticată de către Bichineț a fost cea a unui consilier local din Consiliul Local Vaslui care pare să nu fi înțeles rolul opoziției. “Am văzut și reacția unui consilier local PSD de la Vaslui atât de micuț, cât becul de la lanternă care a spus că primarul Vasile Pavăl nu se poate desfășura pentru că are opoziție. Păi, măi tinere, nimeni nu ți-a spus că un Consiliu Local este bun abia atunci când, în interior, se manifestă și opoziția ? E ca un avion care nu poate zbura într-o singură aripă. Este nevoie de două aripi: Puterea și Opoziția”, a mai spus acesta.

Corneliu Bichineț: “lipsa educației duce la atrocități ce se pot întâmpla în toată țara, nu numai la Vaslui”

OPINII… În cea de-a doua parte a conferinței de presă, Corneliu Bichineț vorbește despre ultimile evenimente care au avut loc în țară. Primul dintre ele este cel de la Urziceni, acolo unde o femeie de etnie rromă a născut pe trotuar, în fața spitalului. Cel de-al doilea eveniment este cazul de la București, acolo unde o adolescentă de 16 ani, eminentă, a fost atrasă de către un tânăr de 18 ani, concumator de droguri, în locuința acestuia, unde fata și-a găsit sfârșitul. Și cum era de așteptat, după trei zile de liniște oferite de Festivalul “Hora din Străbuni”, liniștea Vasuiului a fost, încă o dată, tulburată de un eveniment tragic consumat la Mangalia, acolo unde o tânără de 18 ani din județul Vaslui a dat dovadă de o cruzime ieșită din comun și și-a ucis în bătaie prietena. În opinia sa, Corneliu Bichineț spune că vinovați de ce se întâmplă acum, în țară, sunt tocmai cei care ajung să ne guverneze prin faptul că sistemul educațional este lovit, în mod repetat. Abandonul școlar poate reprezenta o adevărată pepinieră pentru infracționalitate în condițiile în care, cei care renunță la școală ajung, de ce mai multe ori, să comită fapte penale. «Trei sunt evenimentele ce m-au determinat să țin această conferință de presă. Unul dintre ele, o femeie de etnie rromă a fost lăsată să nască în fața spitalului, la Urziceni. Câtă duritate și indiferență! Un alt eveniment este cazul de la București, despre copila ademenintă de un tânăr care se droga și fata a decedat. Lucrurile de acest gen sunt îngrozitoare. Vreau să mă adresez părinților și să-i rog să-și susțină copiii și să meargă la școală. Le spun și tinerilor care decid să nu mai meargă la școală că vor fi scutiți ca, peste o perioadă de timp, să fie treziți dimineață, la ora 5, de către mascați. Cei care nu mai merg la școală încep să-și găsească alte preocupări și multe dintre ele, în zona infracțională. Abandonul școlar este o problemă gravă pentru România. Așa poți îngenunchea o țară: lovind-o în fibra ei biologică, adică sănătarea, sau lovind-o în sistemul educațional. Cei fără școală pot deveni masă de manevră pentru cei care vor să se eternizeze la putere. Și parcă nu era destul pentru județul Vaslui, iată că două fete de la noi, foarte tinere, s-au dus la mare să câștige un ban și una dintre ele, culmea, tot de la Vaslui, și-a omorât colega de cameră. Lucruri de acest gen, care se numesc atrocități și au apărut într-un moment de respiro pentru județ oferit de “Hora din străbuni”, a mai spus Corneliu Bichineț. Mai mult, Bichineț a transmis un mesaj și celor care stigmatizează județul Vaslui și le transmite că astfel de lucruri se întâmplă peste tot și că faptele reprobabile nu reprezintă întreg județul.

Vasluiul condus de Victor Cristea, văzut prin ochii lui Corneliu Bichineț

AMINTIRI… În finalul conferinței, fostul parlamentar a vorbit despre perioada în care municipiul Vaslui a fost condus de către primarul Victor Cristea. În opinia lui Corneliu Bichineț, poartă vina dispariției industriei orașului (fabrici ca Mecanica SA, Moldosin SA, Mobila etc – n.r.). De partea cealaltă, îl consideră un om bun pe actualul primar prin faptul că a reușit să suporte umilința la care a fost supus în perioada în care a fost viceprimar. «Cineva mă întreba despre perioada în care Victor Cristea a condus municipiul Vaslui și mi-a spus că au fost nevoie de 24 de ani ca acesta să se trezească din mahmureală. “Acum, Cristea este un moșuleț simpatic care are grijă de nepoți. În schimb, cineva îmi spunea că au fost nevoie de 24 de ani să se trezească din mahmureală. Ce pot să spune despre un om care a înșurubat rău sticla, înainte de a o deșuruba. În timpul mandatelor lui s-au prăbuși toate unitățile din municipiu: Mecanica, Fabrica de Mobilă, Moldosin, Filatura etc. Nimeni nu este vinovat de toate acestea? Primarul este un om bun sau un om rău în această situație ? Eu nu pot să spun dacă a fost bun sau rău, dar pot spune, cu certitudine, că este un om roșu. Și toată viața mea, pornind de la Ion Creangă, m-am ferit de omul spân și de omul roșu. În schimb, om bun rămâne actualul primar, Vasile Pavăl, mai ales că a suportat toate umilințele la care a fost supus de Victor Cristea până când i-a luat locul. L-am văzut în situații stânjenitoare, ca viceprimar, atunci când îl trimitea Cristea după țigări sau după prăjituri. La vremea respectivă, Cristea mânca multe dulciuri, pe la 4 dimineața. Eu, pe atunci, eram președintele județului, dar nu puteam să ajung la domnul primar pentru că era ocupat și în efervescență maximă și stăteam de vorbă cu viceprimarul Vasile Pavăl pe care-l prețuiesc. În CJ, nici Buzatu și nici Mihalachi nu au avut impertinența asta. Și-l mai prețuiesc pe Pavăl pentru că a reușit să facă ca cimitirul să arate acum ca un cimitir adevărat. Îmi veți spune că primarul nu are treabă cu cimitirele și că asta e treaba preoților, dar să nu credeți că preoții se ocupă de cimitire. Ei au altă treabă, mai ales că au apărut Audi Q9, 10 sau 25 și au nevoi foarte multe. Plus că, toți preoții din municipiul Vaslui au fost în slujba lui Victor Cristea și îi ridicau osanale, unele jegoase. Răul care se manifestă în țară este determinat de oameni, de oamnii care ne conduc și țara asta este una cu foarte mulți deștepți. Dacă arunci un ban în sus, acesta va cădea pe pământ, dar va cădea în capul unui doctor. Suntem țara cu cei mai mulți doctori, dar și cu cei mai mulți bolnavi și oameni nefericiți”, a mai spus Corneliu Bichineț.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Bichinet,fiule ,au n-ai invatat nimic din nacazurile ,supărarile, ananghia, dificultatile,grijile prin care ai trecut?Ambitia,orgoliul,grandomania ti-au atras antipatii dar si blesteme,pentru ca te-ai jucat cu soarta a mii de oameni,pe care i-ai momit,ispitit,amagit pentru a-ti iesi tie ,,socotelile,, negandindu-te ,o clipa, ca-i dai pe mana unor ticalosi,vicleni,nemernici ,care isi vor bate joc de ei !Ar fi bine sa stai linistit si sa nu mai faci ce-ai facut ,pentru ca de data aceasta blestemele vor avea un efect devastator pentru tine!Chiar nu-ti dai seama, ca reprezinti partidul turnatorului si vanzatotului de tara si neam,Basescu?Cum poti sa fii continuatorului acestui spurcat ,care a umilit acest popor si a distrus tara?Am auzit ca faci alianta cu usr-ul,partidul celor care au spus ca Isus a fost nascut de o mama surogat!Oare ti-ai pierdut mintile si acum, in turbarea ta, nu mai tii cont de nimic?Pocaieste-te si-ti vei salva viata pacatoasa ,daca nu vei arde in focul Gheenei!

 2. Acesta este viitorul Uitati cat de mult seamana cu Ciolacu. Plange de soarta poporului dar nu face nimic. O tara esuata si fara viitor datorita unor asemenea oameni. Dar daca a facut asemenea lucruri exytraordinare la cimitir, Domnul Primar nu ar putea sa se aplece si spre piete pe care le dirijeaza nevoie mare , si unde toti „producatorii” fac cea mai scumpa piata din Moldova dar…..il voteaza pe domnul primar.

 3. Daaaa…Numai atit s-a putut dle Bichinet !!! Nuclearele le lasati pentru campania electorala ? Acum abia va incalziti? Le aratati pisica lu Buzatu, Paval, Ciupilan si Onofrei? N-ar fi rau sa deveniti la anul presedintele CJ Vaslui. Sunteti singurul care are mai multa carte ca Buzatu, curaj si determinare ca de la anul sa nu mai vedem tandemul Buzatu-Paval-Ciupilan la conducerea judetului. Daca mai votati si din partea lui AUR aveti succesul garantat. Luati legatura cu George Simion ca tot este prin judet cu caravana medicala.

 4. Acu 2 laki flausati se țigănesc de la cyolan …. ca e mare și fierbinte….. sau udat….. ca 2 fete…. mari… în kalduri….restu nu contează….. clasa muncitoare… . Nu va mai simpatizează… … komunistilor…

 5. Un NEMERNIC…….. era aseară acest specialist mondial la mafia rtv și se hlizea de mama focului cu tonomatul ciutacu ,deși acu căteva săptamțni a a vut loc o dramă în familia acestui borfaș. O lepră fară suflet un circar dezaxat care a trait toata viata din minciuni și hoție !

 6. Sunteti sarcastic rau de tot cand l-ati numit omul bun pe primarul Paval Vasile. L-ati vazut din postura de a fi rezistat la umilintele fostului primar Cristea cind il trimitea sa-i cumpere tigari, prajituri, si rachiu, dar nu l-ati vazut din postura sa-si umileasca subalternii, mai ales femeile sefe care ies plingind din biroul lui de primar. Mai interesati-va cit de frustrat a devenit omu Paval dupa ce Cristea a iesit din parlament, ca nu putea sa-si umileasca tot asa de tare subalternii in public asa cum a fost el umilit de fostu primar Crsitea. Cu siguranta veti reveni cu o erata

 7. Un mascarici acest Bichinet! Cu un limbaj grobian incearca sa manipuleze masele, poate-poate mai primeste niste voturi sa prinda un post caldut.
  Nu aveti pic de rusine! Cu circ si paine credeti ca imbatati poporul. Nu va este rusine sa faceti, vezi Doamne, mari dezvaluiri, cand de fapt dumneata ai fost complice, prin tacere, la toate aceste praduiri atatia ani de zile. Ăi fi stapanind dumneaa tactici de manipulare a maselor, dar sa stii ca in randul maselor mai sunt si oameni care isi folosesc creierul.

  Am urmarit converinta transmisa in mediul online si, efectiv, mi s-a facut scrupule. Cum sa ai atata tupeu? Cum sa vii sa vorbesti de ”fabrici si uzine”, cand toate astea ajuns fier vechi, cand totul s-a pus pe chituci in timp ce voi erati pe cai mari, la conducerea judetului, in Parlament.

  Tovarase Bichinet, imi doresc sa fii urmat, intru uitare si umbra, de Buzatu &co și toti ceilalti politicieni care s-au perindat prin posturi caldute. Pentru tot raul facut, prin combinatiile voastre care au secatuit acest judet si l-au condamnat la saracie si prostie, o sa platiti. Mai devreme sau mai tarziu.
  Toti, dar absolut toti din politica, sunteti niste penibili oportunisti. Fomisti dupa sinecuri.

 8. Un singur lucru trebuia sa spuna acest om in conferinta de presa: „Eu, impreuna cu toti cei pe care ii critic de zor in conferinte, imi cer iertare in fata urmatoarelor generatii atat pentru deciziile proaste pe care le-am luat cat am condus acest judet cat si pentru faptul ca nici acum la batranete, dupa ce am fost certat de Dumnezeu de mai multe ori nu incetez sa mai fiu penibil in fata celora care inca mai asculta ce spun”.
  Personal sunt dezgustat de atitudinea acestui miniscul politician care vorbeste despre educatie generatiilor care sunt mult mai educate decat domnia sa.
  Si cand te gandesti ca face tot acest circ doar pentru un loc caldut de consilier de europarlamentar pentru copilul lui, care nu are nici o vina in tot acest context nefericit creat de tatal sau.
  Ma mir ca astefel de indivizi mai pot fi ascultati de cineva; dar probabil ca asculta cu interes cei carora in timpul campaniilor electorale le aducea fanfara pentru a-i convinge ca merita votul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.