22.5 C
Vaslui
28-sept.-2022

Corupţie la nivel înalt, în Rusia. Oficiali ai Apărării, suspectaţi că au deturnat bani destinaţi armamentului nuclear

- Advertisement -

Oficiali de rang înalt din Ministerul rus al Apărării sunt suspectaţi că au deturnat aproape 190 de milioane de ruble (aproximativ cinci milioane de euro), destinate complexului de armament nuclear al ţării, a anunţat marţi Ministerul de Interne, citat de AFP.

„Ofiţeri ai serviciului de securitate economică din Ministerul rus de Interne au descoperit o deturnare de 190 de milioane de ruble, destinate dezvoltării complexului de armament nuclear al ţării, de către responsabili ai Ministerului rus al Apărării”, a declarat serviciul de presă al acestei instituţii.

Conform sursei citate, contracte de aproape 260 de milioane de ruble (6,7 milioane de euro) au fost încheiate între o bază militară şi o societate privată pentru a construi o staţie de monitorizare a activităţii seismice.

„S-a descoperit că lucrările (…) au fost realizate parţial pentru o sumă care nu depăşeşte 70 de milioane de ruble (1,7 milioane de euro)”, a precizat serviciul.

Anchete pentru fraude au fost deschise de atunci vizându-i pe comandantul bazei, un şef de departament tehnic al Ministerului Apărării şi pe directorul general al societăţii private.

Corupţia este larg răspândită în Rusia, afectând toate serviciile statului. Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, ales în 2008, a făcut din lupta împotriva acestui fenomen o prioritate, dar a recunoscut că politica sa nu a avut succesul sperat.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.