Cosmar pentru soferii vasluieni: 79 de amenzi si 30 de permise retinute în câteva ore

RAZIE… Politisti din structurile de politie rutierã ale Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat pe drumurile nationale de pe raza judetului Vaslui, pentru cresterea sigurantei traficului rutier si prevenirea accidentelor rutiere, în cursul zilei de sâmbãtã, 9 mai, în intervalul orar 10.00 – 18.00. În urma controalelor, au fost date amenzi în valoare totalã de peste 59.000 lei si au fost retinute 30 de permise de conducere, majoritatea pentru depãsirea limitei legale a vitezei.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Vaslui, în cadrul activitãtilor au fost verificate peste 90 de vehicule si legitimate peste 100 de persoane. “În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 79 sanctiuni contraventionale, în valoare totalã de peste 59.000 lei, pentru încãlcãri ale O.U.G.nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice), cele mai numeroase abateri fiind cele privind nerespectarea regimului legal de vitezã (63). De asemenea, au fost retinute 30 de permise de conducere si retras un certificat de înmatriculare (lipsã asigurare rãspundere civilã auto). Principala cauzã care a condus la retinerea permiselor de conducere a fost cea legatã de nerespectarea regimului legal de vitezã (28), viteza înregistratã depãsind cu peste 50 km/h limita legalã admisã pe respectivele sectoare de drum.

Sfaturi pentru prevenirea accidentelor

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum: “Rulati cu o vitezã redusã, adaptatã permanent conditiilor concrete din trafic, în special când se circulã în coloanã. De asemenea, pentru un plus de sigurantã, se impune si mãrirea distantei în mers între vehicule. Purtati centura de sigurantã! Utilizati sistemele de retentie omologate pentru ocupantii din autovehicule! Nu utilizati telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevãzut cu functia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceti autovehicule pe drumul public.Nu bruscati comenzile autoturismului si efectuati fiecare manevrã doar dupã o temeinicã asigurare. Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentarã a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate.Nu îngreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationãri neregulamentare! Nu consumati alcool sau substante interzise! Acestea vã vor scãdea capacitatea de reactie, concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor”. Totodatã, politistii le recomandã pietonilor sã îsi ia toate mãsurile de precautie, pentru a fi siguri cã sunt observati în trafic de cãtre soferi si sã fie întodeauna responsabili atunci când traverseazã strada. De asemenea, biciclistii sunt sfãtuiti de politisti sã se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, sã circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusã sã aibã bicicleta echipatã corespunzãtor.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ