14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Cosmina Adam are o piesã nouã, alãturi de Mirela Vaida: „Faceti loc la moldovence” (VIDEO)

MUZICÃ Interpreta de muzicã popularã Cosmina Adam are o piesã nouã, alãturi de Mirela Vaida, moderatoarea emisiunii „Acces Direct”. Se numeste „Faceti loc la moldovence” si este semnatã de Rãzvan Mitoceanu (linie melodicã si orchestratie) si Mihai Pascar (text).Videoclipul este spectaculos, cele douã poartã costume populare, iar pe cap au coronite din flori.”Poate deveni un imn si e de muzicã, de vacan, de petrecere si e filmat într-un cadru de poveste”, a spus Mirela Vaida. Lansat în urmã cu câteva zile, videoclipul a strâns pânã acum peste 100.000 de vizualizãri.

Mirela Vaida si asistenta sa, Cosmina Adam, si-au început colaborarea pe plan muzical. Sãptãmâna trecutã au lansat prima melodie împreunã.Piesa se numeste „Faceti loc la moldovence”, este energicã si are un videoclip de poveste.Prezentatoarea emisiunii „Acces Direct” a declarat cã îsi doreste ca aceastã colaborare sã nu se opreascã doar la o singurã melodie.„E primul duet alãturi de Cosmina Adam si sperãm sã nu fie ultimul! O melodie satiricã, veselã, moldoveneascã, ce ni se potriveste întru totul! Dacã vã place, vã rugãm sã o distribuiti, ca sã audã cât mai multã lume de isprava noastrã,a scris pe Facebook Mirela Vaida. „Cu siguranta nu ne vom opri aici si vom veni si cu alte melodii frumoase pentru voi!”, a scris si Cosmina Adam pe Facebook. „Sunteti cele mai talentate si frumoase moldovence! Vã ador pe amândouã, „Foarte frumos si multe felicitãri, Felicitãri. Douã moldovence superbe. Vã iubim forte mult, „Foarte tare piesa, bravo vouã!, „Frumoase moldovence, superbã locatia, interpretare impecabilã, mult succes si la cât mai multe duete împreunã, Bravo, fetelor ! Sunteti superbe si faceti o echipã bunã, sunt doar câteva dintre mesajele pe care le-au transmis fanii celor douã interprete.

Cosmina Adam, originarã din Solesti

Cosmina Adam are 29 ani si provine dintr-o familie cu preocupãri în arta traditiilor populare. Mama sa, învãtãtoarea Daniela Adam, a fost directoarea Scolii „Ioan Agarici” din Muntenii de Sus si cea care a înfiintat, cu sprijinul Consiliului Local si al Consiliului Judetean, Muzeul Traditiilor din Muntenii de Sus. Tatãl sãu, Costel Adam, este directorul Cãminului Cultural „Elena Cuza” din Solesti. Împreunã, cei doi soti organizeazã, cu sprijinul autoritãților locale, un eveniment de traditie în Vaslui: Tabãra de creatie „Flori de mai”, în cadrul cãreia elevii învatã sã deprindã arta mestesugului popular: împletituri, cusãturi populare, mãsti populare, icoane pe lemn si sticlã, tapiterie. Crescând într-o familie iubitoare de folclor, Cosminei nu i-a fost greu sã preia si ea aceastã dragoste. A intrat în lumea muzicalã alãturi de grupul „Cvarta”, a continuat apoi în grupul „Mugurel”, iar acum este membrã a Orchestrei Rapsodia Vasluiului. „Aceastã colaborare, care a început în urmã cu cinci ani, când eram în primul an de facultate la Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, sectia canto, mi-a schimbat viata si mi-a dat prilejul sã mã afirm în acest frumos domeniu al folclorului”, declara, în urmã cu ceva timp, tânãra. În 2017, Cosmina si-a lansat primul albumul de muzicã popularã-„Frumoasã ca mine nu-i”. Contine 15 piese specifice zonei noastre si sunt create de Cristian Nãstase, textele fiind semnate de interpreta de muzicã popularã Oltita Todircã de la Bacãu.Din iulie 2020, Cosmina Adam este asistentã la emisiunea Acces Direct de pe Antena 1.”Traiectoria vietii s-a schimbat, cum nici nu mi-am putut închipui. Visurile mele devin realitate, sunt asistenta emisiunii si reporter special. Nu vã puteti închipui cât de fericitã sunt si ce simt eu acum! Multumesc celor ce s-au gândit la mine! Visati cu ochiul mintii!”, spunea Cosmina anul trecut.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

4 COMENTARII

  1. Doua mahalagioaice care promoveaza incultura, rusinea, violenta si mitocania, pe un post national TV 🙁 Cred ca cine se aseamana, se aduna !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here