Costel Surleac vs. D.V. Marin, o luptã crâncenã pentru titlul de cetãtean de onoare al Vasluiului | PAMFLET

Primãria Vaslui a deschis sezonul acordãrii titlului de cetãtean de onoare al orasului. Când am vãzut cã Vasile Pavãl îi acordã acest titlu lui D.V. Marin, vestitul ziarist care si-a internationalizat afacerea, noi vrem sã echilibrãm balanta cu Costel Surleac, omul de la capãtul podului, un cetãtean respectat din Piata Traian, care ziua carã lãzi, noaptea doarme pe sub balcoane. Primarul ne propune ca argumente în alegerea lui Marin, faptul cã acesta a fost întemeiatorul festivalului Constantin Tãnase, noi spunem cã Costel Surleac e însusi un personaj, cu care orice actor ar câstiga marele premiu. Marin e doctor, Surleac e filozof. De exemplu, în campania electoralã a încercat sã candideze sub sloganul “Beat, dar nu prost!”, dar nu si-a gãsit partid. Mai mult, Marin scrie cãrti, pe când Costel al nostru se sterge cu ele la fund. Iatã asadar, o multitudine de argumente pro Costel Surleac, care în opinia noastrã are la fel de multe calitãti precum D.V.Marin

Ca notorietate, noi bãgãm mâna în foc cã omul nostru de la capãtul podului este mai cunoscut decât vestitul profesor, care a luat doar 900 de voturi când a candidat împotriva lui Pãvãl la Primãrie. Surleac mai are un avantaj. E obisnuit si cu putin, pe când profesorul Marin a trecut de mult de aceastã etapã. El vrea tot! Chiar si atunci când n-o mai fi. Dovadã e statuia pe care si-a ridicat-o la poartã, semn cã-si doreste nemurirea. Asa cã, redactia Mincinosu voteazã cu ambele mâini pentru acordarea distinctiei de cetãtean de onoare al Vasluiului, lui Costel Surleac, considerând cã lui Marin îi rãmâne privilegiul sã fie judecat de generatiile viitoare.
10 COMENTARII

 1. Pamfletul despre DV Marin versus Surleac este excepțional scris. Îl stimez pe autor pentru acest text, adica pentru această perlă jurnalistică. Mai ales ca, glumind, exprima un mare adevăr.
  Vreau și eu sa precizez ceva, anume ca acest Marin a făcut și a dres în numele unei afaceri. A făcut nu de dragul vasluienilor, cum se lauda el, ci în favoarea conturilor sale foarte grase din bănci și pentru hrănirea orgoliului sau bolnav. Restul sunt baliverne și prafuri urât mirositoare în ochii oamenilor.
  Domnilor ziariști de la VN, dacă doriți, eu accept sa reluați acest text, cu aceasta idee, în paginile ziarului

   • Domnule “alt Stoian”, fiindcă ai scris corect cuvântul “înnobilat”, accept ca meriți un răspuns. Cu toată simpatia și cu tot respectul, întreb și eu ca “omul liber” : chiar crezi ca a fi menționat de Marin într-o carte de-a lui înseamnă și a fi înnobilat? Eu nu cred în această exagerare, deși o menționare de acest fel nu este chiar lipsită de importantă. Altfel, despre postarea mea anterioară am mai putea vorbi, desigur, chiar și împreună cu DVM. Rămân totdeauna disponibil pentru un dialog civilizat și eu bazat pe argumente.

 2. Timofticiuc-ule..!
  Rămâi ce-ai fost și după asta: un scorpion care-și înțeapă salvatorul, drept în mijlocul lacului.
  Mare jigodie mai ești, nătărăule. Rău a făcut m-ta că te-a fătat ! Potaie!

 3. Doar pe ușa de la apartament ii scria titlurile.. Cum să l pui pe DV cetățean de onoare? Ce a făcut el pentru oraș de a ieșit așa în față?

  • Dacă nu ești la fel de tâmpit ca Timofticiuc, adică Boul dobitoc, află că e cel mai mare jurnalist vasluian din toate timpurile, are OPERĂ și reprezintă Vasluiul în țară și străinătate prin valoare.
   Pentru oraș a scris peste 21000 de pagini, are ziarul revista MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC cu 707 colaboratori din toată lumea.
   C zici ?

  • Pentru că e dr.în științe, romancier,jurnalist. etnolog, deschizător de drumuri în presă, a înființat prima televiziune privată în România, a scris 49 de cărți,
   A reprezentat România în țară și străinătate, membru al Asociației Scriitorilor dinAmerica de nord, Membru UZPR și al Ligii Scriitorilor …și multe altele.
   Din păcate ăștia de la Vrn rămân tot niște IDIOȚI analfabeți.

LĂSAȚI UN MESAJ