3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

COVID-19 a intrat în beciul IPJ Vaslui: 13 polițiști și deținuți, infectați!

PROBLEME… Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vaslui a fost închis după ce mai mulți polițiști care lucrează acolo, dar și deținuți, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Din surse demne de încredere, ar fi vorba despre patru agenți și nouă persoane private de libertate. Autoritățile sanitare au declanșat o anchetă epidemiologică, în timp ce restul deținuților negativi în urma testărilor au fost transferați în arestul preventiv al IPJ Iași și IPJ Focșani.

Arestul IPJ Vaslui a fost închis după ce mai mulți agenți, dar și deținuți au fost testați pozitiv cu coronavirus. Restul polițiștilor de la Arestul IPJ Vaslui, care au intrat în contact cu persoanele confirmate cu COVID-19, au fost plasați în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, ultimul caz confirmat a fost pe 14 octombrie, dată în care s-a decis carantinarea Arestului. Pentru a preveni răspândirea virusului, conducerea IPJ Vaslui a decis mutarea deținuților sănătoși la Iași și Focșani.

Al doilea atac al virusului

Nu e prima dată când la IPJ Vaslui se declanșează anchete epidemiologice ca urmare a infectării cu COVID-19. Anul trecut, în luna august, adjunctul șefului IPJ, comisarul Petru Maximiuc, s-a ales cu dosar penal pentru că a mers la serviciu, în loc să stea în izolare la domiciliu, imediat ce soția sa a fost confirmată pozitiv la testul pentru coronavirus. Comisarul a fost contact direct al soției sale – cadru medical la centrul de transfuzii sanguine Bârlad, care a fost internată în spital de pe 1 august. Ofițerul s-a testat, dar a continuat să își desfășoare activitatea la IPJ Vaslui. Luni, pe 3 august, acesta a participat la o ședință cu mai mulți colegi, iar a doua zi a primit rezultatul testului, care a confirmat că și el este infectat cu Sars-Cov-2. În cazul său, procurorii au început o anchetă penală. “A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, dosar aflat în cercetare proprie a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ofițerului de poliție i s-a solicitat să fie mutat pe o altă funcție, iar în urma acestei solicitări el și-a depus raportul de pensionare”, declara, la acea vreme, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here