Crăciun de foc în județul Vaslui! Case incendiate, fânar făcut scrum, bărbat carbonizat în incendiu!

NEGLIJENȚĂ INCENDIARĂ… În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 22 de evenimente: un incendiu la Bârlad, unul la Huși, unul în comuna Pușcași, localitatea Barboși, și altul, soldat cu o victimă de 84 de ani, în comuna Costești, localitatea Fâstâci. Pompierii vasluieni au fost la datorie non stop, intervenind prompt și salvând vieți și bunuri din foc, transportând persoane infectate cu Covid 19 la unitățile spitalicești, precum și la clinici din Iași.

O familie din Bârlad a fost lovită aseară de un crunt ghinion: casa în care locuia, a ars aproape în totalitate de la un scurt circuiot electric! Din fericire nu au fost victime, dar, din păcate, familia a rămas doar cu mașina neatinsă de flăcările mistuitoare, care au distrus locuința.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit ieri, în jurul orelor 20.00, cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Bârlad, pe strada Slt. Pogonat. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului și a două camere, existând pericolul de propagare a focului la un autoturism aflat la un metru de casă, autovehicul căruia proprietarii nu îi găseau cheile. Nu au fost victime.

„Au ars acoperișul pe o suprafață de de aproximativ 60 metri pătrați, patru covoare, două ferestre, o ușă, piese de mobilier aflate în locuinț, diverse textile și documente. Au fost degradate tencuiala pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, plafonul pe o suprafață de circa 20 metri pătrați, un TV, un frigider, diverse textile. Au fost salvate restul locuinței și autoturismul aflat în apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

O familie din Barboși (Hoceni) a rămas pe drumuri în seara de Crăciun

Secția de pompieri Huși a intervenit azi noapte cu o autospecială de stingere și un echipaj, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Barboși, comuna Hoceni. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, a trei camere și exista pericolul de propagare la o casă aflată în apropiere. La intervenție a participat și SVSU Hoceni cu o autospecială de stingere cu apă. Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră și jumătate.

„Au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, trei uși și trei ferestre, un TV, un frigider, diverse piese de mobilier și produse textile. Au fost degradate acoperișul pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, un TV, o mașină de spălat, o mașină de gătit și o mașină de cusut. A fost salvată locuința din imediata vecinătate. Nu au fost victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.”, a spus Marius Stanciu.

Un depozit de furaje s-a făcut scrum, animalele au scăpat cu viață!

Tot astăzi, detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un fânar din localitatea Pușcași, comuna Pușcași. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la un depozit de furaje și exista pericolul de propagare la o locuință și un adăpost pentru animale. S-a acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor imobile aflate în pericol. După aproximativ două ore incendiul a fost lichidat. Nu au existat victime. Au ars aproximativ trei tone de furaje.

„Au fost degradate circa patru tone de furaje. Pompierii militari au salvat casa și adăpostul de animale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis. În acest caz, cercetările sunt continuate de polițiști.”, a precizat Marius Stanciu.

Un bărbat a murit carbonizat în noaptea de Crăciun!

Detașamentul de pompieri Vaslui intervine în aceste momente cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip C1 (TIM) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Fâstâci, comuna Cozmești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unei bucătării de vară și exista pericol de propagare la două locuințe aflate în apropiere. S-a acționat pe două sectoare de intervenție, unul pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar celălalt, pentru protejarea celor două locuințe. În timpul interventiei, în anexa locuinței a fost găsit găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 83 ani.

„Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind salvate locuințele din apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură . Cercetările sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens”, a spus Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Noapte de foc pentru pompierii vasluieni! Respectați regulile!

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 22 de evenimente și iată care sunt:

  • 11 misiuni SMURD (EPA + TIM) pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • O misiune pentru asistența persoanei;
  • Patru misiuni de recunoaștere;
  • Patru misiuni pentru limitarea și lichidarea a tot atâtea incendii izbucnite în localitățile Pușcași, Bârlad, Barboși șpi Fâstâci;
  • Un transport de persoane confirmate ori suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești din județ;
  • O misiune de transfer a unei paciente în vârstă de 92 ani, cu blocaj AV de la spitalul municipal Huși la IBCV Iasi.
  • O misiune de decontaminăre a autospecialei utilizate la transportul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

„Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că acțiunile de informare și verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a populației.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ