Creatoare de mărţişoare anchetată de Securitate şi acuzată că folosea pene de găină furate

Mariana Medrega confecţionează mărţişoare încă din perioada regimului comunist, fiind meşterul cu cea mai mare experienţă de la târgul de mărţişoare care se desfăşoară în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Mariana Medrega a început să lucreze la obiectele care vestesc venirea primăverii chiar din primăvara anului trecut, când a cules diferite floricele şi frunze.

Mărţişoarele pe care le vinde sunt realizate manual din pastă de ceramică, pe care o o face tot singură din făină de orez şi aracet.

„Sunt flori în culori vii. De exemplu, acum au început să apară viorelele. Când culeg floare de păducel ca să-i fac ceai soţului îmi opresc şi eu. Eu le culeg, le usuc şi le presez. Cam după sărbătorile de iarnă mă apuc de lucru. Prepar pasta de porţelan, o ştanţez şi pe urmă lipesc florile naturale cu un lac special. Nu este ceva complicat. Au fost cele mai căutate şi le-am vândut pe toate, deoarece sunt oameni care apreciază ceea ce este făcut manual. Pasta de porţelan o prepar singură. Cumpăr amidon sau iau orez şi fac făină de orez, care se realizează cu parafină lichidă, aracet pentru lemn. Se prepară o pastă. Sunt multe reţete şi am învăţat singură să prepar“, ne povesteşte Mariana Medrega, care a fost jurnalistă şi chiar a condus un post de radio, iar o perioadă a deţinut chiar şi o publicaţie.

Citeste mai mult: adev.ro/qp808n
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ