24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Cresc şansele unui acord de gaze între Moldova şi Azerbaidjan

România negociază livrări de gaze din Azerbaijan. Despre aceasta a comunicat în cadrul unei reuniuni de lucru a comisiei interguvernamentale Azerbaidjan-România ministrul adjunct azer al Energiei Kamal Abbasov, relatează IPN cu referire la media din Baku.

Diverse proiecte energetice se află în atenţia unor companii azere şi româneşti, după ce la 31 decembrie 2020, pentru prima dată în istorie, Azerbaidjanul şi-a exportat gazele naturale pe piaţa europeană prin conductele Coridorul sudic al gazelor. Cu acces direct la piaţa europeană, Azerbaidjanul şi-a diversificat oportunităţile de export.

Conducta Transadriatică (TAP), care este partea europeană a Coridorului sudic al gazelor, va furniza anual opt miliarde de metri cubi de gaz Italiei şi un miliard de metri cubi de gaze Greciei şi Bulgariei. Şi Republica Moldova întreprinde eforturi de procurare a energiei azere. La începutul anului Andrei Spînu, vicepremier şi ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, a participat la cea dea 8-a reuniune ministerială a Consiliului consultativ al Coridorului Sudic de gaze, care a avut loc la Baku.

Citeste mai mult: adev.ro/rdxbh2

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here