spot_img
21.3 C
Vaslui
04-iun.-2023

Creşte numărul cazurilor COVID-19 în România. Institutul Matei Balş nu mai are locuri, focar la Spitalul din Timişoara, compartiment pentru copiii cu SARS-COV2 redeschis la „Grigore Alexandrescu”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

România se pregăteşte pentru valul şase COVID-19. În ultimele zile, cazurile COVID-19 s-au înmulţit. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, potrivit estimărilor, am putea avea iar circa 10.000 de cazuri zilnic, dar acest lucru nu ar trebui să creeze probleme sistemului sanitar.

Toate cele patru secţii COVID-19 de adulţi şi copii de la Institutul Matei Balş sunt pline. Directorul medical al al unităţii sanitare, medicul Adrian Marinescu, afirmă că în ultimele două săptămâni aproape s-a triplat numărul de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2.

„Institutul Matei Balş funcţionează hibrid de ceva vreme, ceea ce înseamnă că adresabilitatea vine şi de la pacienţii covid şi non covid. În ultimele două săptămâni, aproape că s-a triplat numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Şi aici mă refer şi la copii şi la adulţi. Nu înseamnă că sunt forme severe, din fericire cei mai mulţi nu au nevoie de spitalizare, dar totuşi, un procent de 20% dintre cei care se prezintă au nevoie să fie internaţi luând în calcul că sunt copii mici, care trebuie să fie monitorizaţi pentru o perioadă de timp, chiar dacă au forme uşoare. Şi atunci este nevoie de locuri de internare pentru aceşti pacienţi pediatrici. Şi nu este suficient ce este în Matei Balş…https://www.romaniatv.net/creste-numarul-cazurilor-covid-19-in-romania-institutul-matei-bals-nu-mai-are-locuri-focar-la-spitalul-judetean-din-timisoara-compatiment-pentru-copiii-cu-sars-cov2-redeschis-la-spitalul-grigore_6639748.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.