8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Crește numărul victimelor din cumplitul accident de la Popeni! A murit și tatăl celor două fetițe decedate!

- Advertisement -
Ștefan Mihăiță (sursa foto: Facebook)

DOLIU… Tragedia provocată de accidentul de la Popeni, nu s-a încheiat doar cu decesul celor 2 copilași și al șoferului, căci în dimineața de 13 iulie, o nouă veste cruntă lovește familiile îndoliate! Ștefan Mihăiță în vârstă de 38 de ani, tatăl celor două fetițe de 2 și 5 ani decedate în accident, a murit la spitalul din Bârlad, întrucât rănile suferite în urma impactului devastator i-au adus sfârșitul. Medicii s-au chinuit să îl salveze, însă efortul a fost zadarnic, rănile suferite de Ștefan Mihăiță fiind incompatibile cu viața. Vestea a căzut ca un trăsnet peste comunitatea din Murgeni, mai ales că dinspre Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, unde sunt internați alți doi copii ai familiei, vin vești triste. Copiii grav răniți au fost scoși de pe aparate, însă se află în comă, iar medicii sunt sceptici privind șansele lor de supraviețuire.

Veștile rele despre cei implicați în accidentul de pe 11 iulie, de la Popeni, nu se mai opresc! Încă un pasager al „mașinii morții”, condusă de Filip Duminică, de 32 de ani, din Murgeni, a decedat în dimineața de 13 iulie, la spitalul din Bârlad. Este vorba despre cumnatul șoferului Duminică, cel care a murit pe loc în accident, Ștefan Mihăiță, aflat pe scaunul din dreapta șoferului. Acesta a ajuns și el la spitalul bârlădean pe 11 iulie, a fost internat la ATI Reanimare, însă șansele sale de a trăi erau aproape zero. Avea traumatisme cerebrale și toracice, rănile fiind incompatibile cu viața. Oricât au încercat medicii bârlădeni să-l salveze, nu s-a putut. S-a dorit să fie trimis într-un spital mai mare, dar niciun spital din țară, unde s-a apelat, nu a vrut să-l primească, după ce s-a văzut rezultatul la CT. Toți au spus că nu se poate face nimic, astfel că Ștefan Miohțiță s-a alăturat în Cer celor două fetițe, de 2 și 5 ani, decedate pe 11 iulie, în tragicul accident.

Vă reamintim că au murit inițial trei persoane (șoferul, de 32 de ani, Filip Duminică  și două fetițe de 5 și, respectiv, 2 ani) nepoatele lui, iar alte 9 victime sunt în stare gravă la spitalele din Bârlad și Iași. Acest bilanț cumplit a înmărmurit un oraș întreg. Toți ocupanții mașinii care s-a izbit violent de camion erau din Murgeni. Fetițele moarte și minorii internați la Iași, în stare gravă, sunt rude (nepoți) ale șoferului. Și dinspre Iași vin vești nu prea bune! Un băiețel de patru ani și o fetiță de doi ani, ambii aflați în stare gravă, cu traumatisme craniene și multiple contuzii, intubați, ventilați mecanic, nu au nici prea multe șanse de supraviețuire. Au fost preluați de la Bârlad și aduși inițial la spitalul <<Nicolae Oblu>> pentru investigații și apoi duși la ATI la spitalul «Sf. Maria» pentru managementul complet al leziunilor. Starea este gravă, sunt în comă, au traumatisme cranio cerebrale severe, ambii minori. La Iași mai este o femeie de 27 de ani, internată la Clinica Buco Maxilo Facială din Iași, este soția lui Filip Duminică. Tragedia este foarte mare, întreaga comunitate de rromi din Murgeni fiind în stare de șoc! Acum sunt două case în care a poposit moartea! Una a lui Filip Duminică de 32 de ani și cea a cumnatului său, Ștefan Mihăiță, de 38 de ani, care a ajunge și el acasă în sicriu, alături de cele două fetițe, de 2 și 5 ani! Dureros! Fetița de 5 ani abia și-a aniversat duminică, împlinirea celor 5 anișori, iar a doua zi a plecat la Cer!

Poliția va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat!

Vă reamintim că polițiștii fac cercetări pentru a vedea exact împrejurările producerii accidentului, însă, până acum, cert este că nici căruțașul de 45 de ani, nici șoferul camionului nu consumaseră băuturi alcoolice. Rămâne în calcul faptul că șoferul autoturismului,  în care se aflau cele 11 persoane, dintre care 8 copii, nu era atent la trafic și nu a văzut la timp faptul că acel camion de dinaintea să era oprit, că urmare a faptului că fusese implicat  într-un  acciden  rutier cu o căruță. O clipă de neatenție a dus la o tragedie greu de descris în cuvinte. Șoferul a murit pe loc, la fel și una dintre fetițe, cea de 2 ani, iar copila de 5 ani a decedat la scurt timp, în ciuda eforturilor unei echipe medicale de a o salva.  Ceilalți ocupanți ai mașinii, 9 la număr, au ajuns în stare gravă la spitalul din Bârlad, unii suferind răni care au necesitat transferul la Iași. Dintre cei răniți, acum mai sunt în spitalele din Bârlad și Iași, 8 persoane, una decedând pe 13 iulie dimineață, la ATI Reanimare la spitalul din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.