spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Creștere rușinoasă a valorii tichetelor de masă, cu doar opt bani!

- Advertisement -
RUȘINOS… Valoarea unui tichet de masă a crescut de la 20,01 lei, cu opt bani, așadar un tichet va valora 20.09 lei din octombrie 2021!

BĂTAIE DE JOC… În fiecare zi, pe toate canalele media, oficialii din Guvern ne transmit că economia României duduie și că ne așteaptă lucruri fantastice. Plecând de la această premisă, noile modificări la valoarea unui tichet de masă ar trebui să aducă o creștere de cel puțin câțiva lei. Realitatea, însă, este cu totul alta. Potrivit unui proiect, majorarea valorii acestor tichete se va face cu doar 8 bani începând din octombrie.

În primăvara acestui an, Raluca Turcan, fostul Ministru al Muncii, anunța un nou proiect de majorare a valorii unui tichet de masă. Conform Ministerului Muncii, proiectul de Ordin ce reglementează valoarea maximă a tichetelor de masă în 2021, ar trebui să intre în vigoare din octombrie. Datele Ministerului mai arată că ultima majorare a fost făcută anul trecut, tot în octombrie. Atunci valoarea unui tichet de masă a crescut de la 20 de lei la 20,01 lei. Tichetul este acordat doar în limita prevederilor bugetului de stat sau ale bugetelor locale. Aceste prevederi sunt strict pentru unitățile din sectorul bugetar. Drept urmare, angajatul poate folosi, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile lucrate. Creșterea de un ban de anul trecut a fost considerată una importantă de aceiași reprezentanți ai Ministerului Muncii și ai Guvernului. Anul acesta se anunță o nouă majorare a valorii unui tichet de masă. De data aceasta, creșterea se va face cu opt bani, așadar un tichet va valora 20.09 lei din octombrie 2021. La un simplu calcul matematic, dacă ar fi să folosim un singur tichet, un român ar putea cumpăra în plus o bomboană sau cel mult o gumă de mestecat. Și toate astea în condițiile în care premierul Florin Cîțu a anunțat că economia românească e în creștere cu 13 %. Pe același principiu, Ministerul Muncii mai anunță majorarea, tot din octombrie 2021, a valorii unui tichet de creșă. Anul trecut s-a făcut o majorare, valoarea ajungând la 480 de lei. Conform Ordinului emis de Minister, în octombrie anul acesta, valoarea unui tichet de creșă va ajunge la 490 de lei, deci o creștere cu 10 lei, comparativ cu cei opt bani la tichetul de masă. Noile reglementări vor fi aplicabile până în luna martie 2022, urmând ca după această dată se se facă alte majorări la valorile celor două tichete sociale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.