24.4 C
Vaslui
28-iun.-2022

Crima la comanda

Au fost prinsi autorii crimei de la Zorleni, care a îngrozit tot judetul. Trei tineri, de 16, 17 respectiv 19 ani, sunt principalii suspecti în cazul jafului urmat de moartea unui bãtrân de 74 de ani, din satul Zorleni, la finele sãptãmânii trecute. Acestia au actionat la indicatiile unui localnic, în vârstã de 54 de ani, care i-a învãtat exact când sã intre peste bãtrân si cum sã procedeze, pentru a-l elimina fizic. Unul dintre tineri, de 17 ani, este cãutat de politisti, pentru cã a fugit de teama represaliilor.

Trei tineri, Ionel Bucãtariu, de 16 ani, Georgian Munteanu, de 17 ani, si Marcel Buhus, de 19 ani, sunt principalii suspecti în cazul jafului urmat de moartea unui bãtrân de 74 de ani, din satul Zorleni, sãptãmâna trecutã. Acestia au actionat la “indicatiile” unui localnic, în vârstã de 54 de ani, pe nume Traian Dumitriu, care i-a învãtat exact când sã intre peste bãtrân si cum sã procedeze. Peste 30 de politisti au scotocit satele comunei Zorleni, pentru a da de urma celor care au pus la cale un asasinat de tip mafiot. Asa au fost descoperite celor patru persoane care au pus la cale crima care a îngrozit comunitatea din Zorleni, doi dintre autori fiind minori.

Au atacat cu sãlbãticie, ca în filmele cu mafioti

Bãrbatul de 54 de ani,Traian Dumitriu, creierul actiunii criminale, a pus la cale totul, pânã în cel mai mic detaliu. Crima a fost pregãtitã cu mult timp înainte. Asasinii stiau ca bãtrânul are o pensie de aproape 1.400 lei, asa cã au asteptat ca acesta sã ia banii, la finele lunii februarie. Au profitat de faptul cã omul locuia singur, iar la sfârsitul sãptãmânii trecute au actionat. Au folosit mãnusi, au sãrit gardul si, pentru cã bãtrânul a refuzat sã le dea banii, l-au lovit cu pumnii si l-au întepat cu cutitul. Într-un final, i-au bãgat un fular în gurã, ca sã nu tipe si l-au legat cu mâinile la spate. Când au vãzut cã bãtrânul si-a dat ultima suflare, au decis sã fugã, luând doar ce au gãsit prin casã. Au fugit cu doar 350 lei, pentru cã omul apucase sã-si plãteascã datoriile. Pentru cã nu-si mai vãzuse fratele de câteva zile, sora acestuia a intrat, joi dimineatã, în casã. Îngrozitã de ce-a vãzut, a chemat politia. Legistii au stabilit cã bãtrânul a murit sufocat. Cazul a intrat si în atentia conducerii IGPR care a cerut rapoarte din orã în orã despre modul cum evolueazã ancheta. Zeci de politisti au fost mobilizati pentru prinderea autorilor si sute de persoane au fost audiate si amprentate. În noaptea de sâmbãtã spre duminicã, trei dintre cei care au fost implicati în crima de la Zorleni au fost prinsi de politisti. Duminicã, criminalii si bãrbatul de 54 de ani care le-a spus în ce mod sã comitã asasinatul au fost adusi la Parchet, pentru audieri. Cel de-al patrulea suspect, cel de 17 ani, a fost dat în urmãrire generalã.

Politistii si procurorii vasluieni au lucrat non-stop la acest caz

Comisarul-sef Ioan Graur, adjunctul sefului IPJ, s-a ocupat îndeaproape de acest caz, împreunã cu un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui. S-au prelevat probe ADN, urme papilare, au fost amprentate zeci de persoane si a fost stabilit un cerc de suspecti. Cazul a intrat în atentia conducerii Inspectoratului General al Politiei Române, care s-a interesat orã de orã cum decurge ancheta. “S-a stabilit un cerc de suspecti si este verificatã fiecare persoanã în parte. Existã mai multe piste, însã nu ne putem pronunta în aceastã fazã a anchetei. Singura certitudine este aceea cã bãtrânul a decedat sufocat”, a spus, în primele ore ale anchetei, Alice Ruja, procuror criminalist. Ceea ce s-a stiut, din capul locului, a fost cã atacatorii au cãutat banii bãtrânului de 74 de ani, pentru cã locuinta era rãvãsitã. Acesta îsi luase pensia sãptãmâna trecutã, iar într-un carnetel, anchetatorii au gãsit un desfãsurãtor al datoriilor pe care trebuia sã le achite omul. Urmeazã sã se stabileascã exact ce bani a cheltuit acesta si ce suma mai avea în casã, însã cel mai important aspect care trebuie lãmurit era cel legat de ultimele clipe de viatã ale victimei. Bãtrânul locuia singur, însã primea deseori vizita mai multor bãrbati din sat, cu care bea un pãhãrel. În plus, fusese maistru o viatã si pensia lui se apropia binisor de 1.400 lei. O sumã tentantã, spun satenii, dar si criminalistii. Pentru câteva milioane de lei, bãtrânul a murit în chinuri groaznice. Autorii crimei riscã sã stea dupã gratii pentru tot restul vietii.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here