Criminalii de la Lunca Banului au tupeu de neimaginat

Chiar dacã au torturat un bãtrân de 81 de ani si i-au ucis în bãtaie partenera, cei trei criminali se cred nedreptãtiti si vor revizuirea pedepselor

TUPEU… Trimisi dupã gratii dupã ce au stâlcit în bãtaie doi bãtrâni pentru bani, criminalii de la Lunca Banului au tupeu. Florin Nitã, Daniel Ciobanu si Dãnut Ilie s-au adresat judecãtorilor cu cerere de revizuire chiar dacã, în 2012, crimele lor au îngrozit comunitatea. Magistratii au luat act de cererea criminalilor dar au respins-o, ca nefondatã. Mai mult, acestia au fost obligati sã plãteascã si 300 de lei, cheltuieli judiciare.

Tupeul a trei criminali din Lunca Banului depãseste orice limitã. Trimisi dupã gratii dupã ce au torturat doi bãtrâni pentru bani, Florin Nitã, Daniel Ciobanu si Dãnut Ilie par sãtui de puscãrie. Astfel cã s-au adresat instantei de judecatã cu o cerere de revizuirea a sentintei. Deocamdatã, cererea celor trei este analizatã de cãtre judecãtori, dar crima lor si acum a rãmas în memoria colectivitãtii prin cruzimea faptelor acestora. Iatã cum s-au derulat faptele acum sase ani. Cei trei criminali, ametiti bine, au decis sã devinã haiduci. Rãmãseserã fãrã bani de bãuturã si au hotãrât cã satul li-i dator si au pus la cale un plan de a-i jefui pe sãteni. Florin Nitã si-a amintit cã bunicul sãu, în vârstã de 81 de ani, tocmai primise pensia, asa cã n-au mai stat pe gânduri. Au plecat spre Otetoaia, ca sã facã rost de bani. Au sãrit gardul locuintei, au spart becurile si au nãvãlit peste cei doi bãtrâni. Catinca Macarie si Toader Mazilu locuiau împreunã de mai multi ani, si îsi purtau de grijã unul altuia. Luati din somn, au fost victime sigure în fata furiei oarbe a tinerilor. Intrusii le-au cerut banii si i-au bãtut crunt, atunci când acestia au refuzat sã le spunã unde îsi tineau economiile. Bãtrâna avea ascunsi aproape 50 de milioane de lei vechi, într-o pereche de sosete pititã în buzunarele unei haine. Tâlharii nu au dat peste ei, desi au întors locuinta pe dos. Criminalistii au descoperit, impresionati, “comoara” pentru care femeia a plãtit cu viata. Suspectii i-au bãtut fãrã milã cu pumnii si picioarele, iar pentru a fi mai convingãtori i-au ciopârtit cu securea pe care, ulterior, au aruncat-o într-o fântânã. Bãtrâna a murit sub ploaia de lovituri, iar partenerul ei a supravietuit tragediei. Criminalii au vrut chiar sã-l spânzure înainte de a pleca.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ