spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Criminalul condamnat la 12 ani pentru tâlhărie și la închisoare pe viață pentru omor, are tupeu! A cerut magistraților revizuirea pedepsei!

- Advertisement -

SOLICITARE… În urmă cu mai bine de un an, magistrații aveau să dea una dintre cele mai mari pedepse în cazul unui dosar de omor calificat. Instanța a decis condamnarea lui Gheorghe Crețu, un tânăr de 24 de ani din Zorleni, la închisoare pe viață pentru crimă și încă 12 ani, pentru tâlhărie.  De-a lungul procesului, Crețu a susținut că este nevinovat și că, de fapt, un complice al lui a fost autorul crimelor. Astfel, zilele trecute, s-a adresat din nou instanței de judecată cu o cerere de revizuire, cerere ce a fost respinsă de judecători. Criminalul fusese eliberat cu un an înainte de comiterea faptelor din închisoare, după ce a fost condamnat pentru un cumul de infracțiuni comise în perioada 2015 – 2016: furt, furt calificat, tâlhărie, tâlhărie calificată, toate comise în Zorleni și Bârlad. A primit de la judecătorii bârlădeni 5 ani, 4 luni și 10 zile de puscărie. Dornic să obțină bani mulți și nemunciți, Gheorghe Crețu nu s-a dat în lături să-și omoare doi vecini, cu o cruzime de neimaginat! Neculai (86 de ani) și Elena (82 de ani) Coșeru au fost căsăpiți pentru 15.000 de lei. Atât a furat din casa pe care a răscolit-o până la ultimul cotlon.

Condamnat la cea mai mare pedeapsă pe care o putea primi un criminal, Gheorghe Crețu, un tânăr de 24 de ani din Zorleni, dă dovadă de tupeu și cere magistraților revizuirea pedepsei. Acest lucru vine poate și pe fondul că, de-a lungul procesului, Crețu a susținut că este nevinovat și că autorul faptelor pentru care ar fi închis ar fi, de fapt, un complice al lui, transformat apoi de procurori în martorul principal. Crețu a ajuns după gratii după ce a fost dovedit ca fiind autorul unei duble crime. La acea vreme, comuna Zorleni a fost zguduită de o veste care a căzut ca un trăsnet! Doi bătrâni, soț și soție, în vârstă de 86 și 82 de ani au fost descoperiți morti, în casă. Victimele dublei crime erau Neculai și Elena Coșeru. Cei doi bătrâni au fost găsiți de menajera care îi îngrijea, femeia fiind de loc din Bârlad. Aceasta a venit la bătrâni, împreună cu ginerele ei, și a găsit grozăvia: bătrânul mort în curte într-o baltă de sânge, bătrâna moartă în holul casei cu un cuțit în mână. Peste tot era numai sânge, iar casa era răscolită de sus până jos. Bătrânii Neculai și Elena Coșeru erau cunoscuți ca fiind gospodari fără pereche. Cu o avere frumoasă, acumulată în ani mulți de muncă, acum soții Coșeru, bolnavi și bătrâni, erau îngrijiți de o menajeră, care le era aproape ca o fiică. Femeia venea dimineață și pleca seara de la ei. Așa a fost și atunci când, la ora 22:00, a plecat spre Bârlad, lăsându-i pe bătrâni în paturile lor. Totul se pare că s-a petrecut spre dimineață. Când a venit menajera la ora 10:00 la ei, s-a îngrozit, a avut un șoc și a ieșit țipând la vecini să cheme poliția. Și de aici, lucrurile se știu: poliție, procurori, culegere de probe, căutare de amprente, tot ce ține de „bucătăria” criminaliștilor. Criminaliștii de la Serviciul de Investigații Criminale au reușit să strângă destule probe prin care s-a demonstrat că ucigașul lui Neculai și Elena Coșeru este Gheorghe Crețu, de 24 de ani, care locuia la două case de bătrânii uciși. Recidivist, proaspăt eliberat din Penitenciarul de la Giurgiu, unde avea de ispășit o pedeapsă de 5 ani, 4 luni și 10 zile de închisoare, din care, grație recursului compensatoriu, a executat doar trei ani, criminalul a pus ochii pe casa și averea familiei Coseru, plănuind să-i omoare ca să le ia banii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.