spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Criminalul încătușat de șeful IPJ Vaslui nu-și recunoaște vina

- Advertisement -

DECIZIE… Chiar dacă cercetarea penală la fața locului și audierile de după au scos la iveală suficiente probe pentru a arăta că Nistor Bîcă Cătălin Alin este autorul crimei de la Poienești, de săptămâna trecută, acesta nu vrea să-și recunoască vina. Încătușat de către șeful IPJ Vaslui, comisarul Dan Pelin, bărbatul a declarat încă de atunci că nu el este vinovat. Același lucru l-a susținut și ieri, în fața magistraților Curții de Apel Iași, când a contestat măsura privativă de libertate. Contestația sa a fost respinsă, însă, de judecători. Supărat pe concubina lui, Nistor Bîca Andrei Cătălin s-a înarmat cu un par și a vrut să îi aplice o corecție. Femeia a fugit și s-a refugiat la vecini, nimeni altul decât fostul său socru. Văzând că bătrânul îi sare în apărare, bărbatul și-a îndreptat furia împotriva acestuia. L-a lovit cu parul până l-a lăsat lat. Medicii solicitați la fața locului au încercat să-l salveze, dar, din păcate, fără succes.

Săptămâna trecută, liniștea localității Poienești Deal a fost spulberată de sirenele autospecialelor de poliție. Oamenii legii veneau pentru a demara cercetărille într-un scandal care a dus la moartea unuia dintre protagoniști. Mai exact, supărat că femeia cu care-și împărțea viața i-ar fi blocat accesul la un cont de socializare, Nistor Bîca Andrei Cătălin a vrut să-i dea o lecție și s-a înarmat cu un par. Speriată, femeia a fugit la vecini, iar vecinul nu era altcineva decât fostul ei socru. Bătrânul de 79 de ani a încercat să-și apere fosta noră, dar și-a găsit sfârșitul. Chemați la fața locului, polițiștii au demarat cercetările, sub îndrumarea unui procuror criminalist și sprijiniți de comisarul-șef Dan Pelin, șeful IPJ Vaslui. Luat la întrebări, Nistor Bîca a refuzat să-și recunoască vina și a declarat că el este nevinovat. Și-a păstrat declarația în fața magistraților Tribunalului Vaslui, dar probele împotriva lui i-au determinat pe judecători să emită mandatul de arestare. Nemulțumit, bărbatul a contestat decizia la Curtea de Apel Iași, dar nici aici nu a avut câștig de cauză. Probabil că s-a gândit că poate avea același noroc ca tânăra din comuna Gârceni, condamnată pentru omor și care s-a bucurat, pe toată perioada cercetărilor penale și judecătorești, de măsura arestului la domiciliu. Victima, un bătrân de 79 de ani, a fost ucis în bătaie de către concubinul fostei nurori a acestuia. În urma cercetărilor a reieșit că bărbatul de 43 de ani începuse un scandal cu concubina lui. Femeia era și fosta noră a celor doi bătrâni, iar soțul acesteia murise, din cauza unei boli cronice, în urmă cu trei ani. Pentru a scăpa de furia concubinului, Manuela Lepădatu a ieșit din curte și a fugit la casa foștilor socri. Bătrânul de 79 de ani a încercat să o apere de furia ucigașului, dar a căzut el sub ploaia de lovituri ale criminalului.

Motivele pentru care Dan Pelin este în mijlocul acțiunii

Printre cei care au venit la fața locului în ziua în care s-a petrecut crima, a fost și șeful IPJ Vaslui, comisarul-șef Dan Pelin. Este pentru prima dată când un șef de inspectorat de poliție este prezent în mijlocul acțiunii mai ales că, IPJ Vaslui nu are adjuncți și poate că prezența comisarului șef ar fi fost de bun augur în sediul Inspectoratului. Cu toate acestea, Dan Pelin spune că va mai fi prezent alături de colegii lui, la diverse acțiuni ale Poliției. “Sunt om de teren și vreau să fiu aproape de oameni. Îmi doresc reducerea infracționalității la nivel județean și, până acum, acțiunile mele între oameni au primit un feedback foarte bun. Îmi place ceea ce fac și încerc să-mi ajut colegii în teren. În plus, sunt criminalist și am venit la Poienești în speranța că experiența mea poate sprijini cercetarea la fața locului. Dacă aș fi fost la Galați, sigur că activități de genul acesta nu aș fi făcut și aș fi ales să fiu în mijlocul familiei. La Vaslui sunt departe de soție și copii și îmi alin dorul de ei cu astfel de acțiuni. Așa că mă veți mai vedea, alături de colegi, la diferite acțiuni ale Poliției”, spune comisarul șef Dan Pelin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Mascariciul asta inca se crede la combinatul siderurgic! Baietas, tu trebuie sa conduci activitatea I.P.J. Vaslui, chiar imputernicit a 7-a oara, nu sa faci munca de agent de politie! Predoiu sa trimita corpul de control cat mai rapid sa verifice activitatea manageriala la Vaslui, pana nu se intampla si aici o nenorocire. Pastrati va rog acest mesaj!

 2. Ieftineala! Poza de imagine!!! E bună pentru speriat
  preșcolarii obraznici !!! Parcă se spunea că-i angajat din sursa externă, că a fost un mare jurist pe la o întreprindere gălățeană și de atâtea excelente realizări acolo s-a reprofilat vopsindu-se in mare copoi , iar acum ne spune că-i la baza criminalist. Dănuț , hotaraste-te și lumineaza-ne: la ce școală ai făcut criminalistica???
  Conflictul dintre țiganii de la Simila și cei de la Murgeni cum de l-ai ratat, tu care ești atât de vigilent, omniprezent și omnipotent??
  Ori ai auzit că acolo-i nasol rău și se trage că în Vestul Sălbatic???
  Dacă tot te substitui celebrului Ceacanica de ce nu iei la mana toate dosarele cu AN , cele grele cu morții județului, inclusiv cu dispariția elevei de la Barlad( despre care presa a scris recent) lasate moștenire de ” competenții” Bărbieru, Corozel, Munteanu Liviu, Nane și tot neamul lor de cumetri
  și invârtiți, sa le rezolvi ???
  Poate îți bagi nasul și-n corupția care colcăie
  in primării, Consiliul județean, in spitale, și alte instituții ale județului, corupție care ne arde la buzunare și chiar ucide la propriu, vezi cazul Colectiv și cel recent de la Crevedia???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.