spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Crin Antonescu îi curăţă pe vechii liberali din PNL!

- Advertisement -

Crin Antonescu, a decapitat conducerea PNL Bucureşti pregătind terenul pentru omul său de încredere Rareş Mănescu.

Andrei Chiliman, cel mai bine cotat liberal la nivelul Bucureștiului, a fost mazilit de Crin Antonescu pe altarul luptei interne pentru Putere

Liderii PSD nu doresc să pună un contacandidat împotriva lui Neculai Onţanu la sectorul 2. În paralel, Cristian Popescu Piedone este recuperat de Victor Ponta şi Dan Voiculescu. Condiţia lui Piedone? Susţinerea unui anume Ştefan Florescu la sectorul 6 candidat USL. Ponta acceptă, dar cu condiţia să se înscrie în PSD. Ce legătură are trocul dintre cei doi, cu decapitarea de către liberalul Crin Antonescu a edilului Andrei Chiliman şi a apropiaţilor săi din fruntea filialei de Bucureşti şi a unor organizaţii de sector?

Trezorier al PNL, Rareş Mănescu are aspiraţii de primar la sectorul 6 şi, după atingerea acestui obiectiv, conducerea PNL Bucureşti în vizor. Ţinta lui Mănescu a fost şi este, pe termen lung, şi ţinta lui Antonescu, sătul să se tot confrunte cu tendinţele centrifuge ale tandemului Andrei Chiliman–Vlad Moisescu la Bucureşti.

Potrivit unor surse liberale, liderii PNL din Capitală nu erau străini de trocul lui Ponta cu Piedone. Le convenea de minune. Un Florescu candidat la 6 sau un Gabriel Mutu, senator PSD cu aceleaşi pretenţii de candidatură, le serveau mai bine propriilor scopuri de prezervare a puterii.

De altfel, Chiliman s-a implicat în negocierile pe candidaturi, purtând discuţii cu omologul său, Ecaterina Andronescu, peste capul lui Antonescu, şi convenind cu ea susţinerea pupilului său, Dan Cristian Popescu, pentru primăria sectorului 2. Ori dacă omul lui Chiliman ar fi candidat la sectorul 2, potrivit algoritmului din USL, la sectorul 6 ar trebui sa fie candidat PSD.

Pentru Antonescu şi Mănescu, banner-ul electoral cu Popescu „garantat” de Călin Popescu Tăriceanu pe Magheru a constituit semnalul că trebuie să tranşeze conturile cu Chiliman. În ultimele zile, el şi apropiaţii săi au făcut lobby printre liderii de filiale pentru a-i convinge să le susţină propunerea de înlocuire a lui Chiliman din fruntea organizaţiei de Bucureşti, susţin sursele citate.

Colaboratorii lui Chiliman, printre care şi Tăriceanu, au aflat abia în ziua mazilirii ce urma să se întâmple grupării lor. Antonescu a propus decapitarea a trei conduceri de filiale. Motivele au fost mai mult nişte pretexte: Popescu a fost acuzat că şi-a arogat, fără mandat de la partid, postura de candidat al USL, omologul său de la 4, Geani Dinu, a fost înfierat pentru criticile aduse lui Piedone, iar în cazul lui Chiliman s-a invocat nevoia de maximizare a şanselor USL. Chiliman a replicat că nu are nici un motiv de îngrijorare de vreme ce filiala PNL este pe primul loc în opţiunile bucureştenilor, iar el are un scor de 75% în sondaje.

Lui Chiliman i s-a mai sugerat că şi-a depăşit atribuţiile de lider PNL Bucureşti au declarat sursele citate. Nervos pe imputările voalate de colaborare cu PSD, Chiliman le-a comunicat colegilor că poate să le facă pe plac şi să transforme acuzaţiile din ceva imaginar în ceva real, susţin sursele citate. După vot, Chilman s-a retras la sediul PNL Bucureşti de unde a anunţat ulterior, că ia în considerare „în mod foarte serios” demisia sa din partid, semn că edilul de la 1 nu abandonat lupta în interiorul PNL.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.