spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
13-apr.-2024

Cristi, protestatarul îndrăgostit de la Vaslui, declarație de dragoste de la Afumați!

- Advertisement -

MARTIE, TULBURĂTOR… Fermierii iar s-au adunat la Afumați, la protest, nemulțumiți de faptul că, la precedenta acțiune revendicativă, li s-ar fi promis o serie de lucruri, dar, spun ei, nu s-ar fi concretizat cele decise. Între ei se află acum și „cel mai harnic dintre vasluieni”, cum a fost numit adesea Cristi Petrache, bărbatul care, în ciuda faptului că nu are un picior, muncește pământul cât trei oameni buni de treabă la un loc.

Cristi Petrache, alături de un alt fermier vasluian cunoscut, Florin Platon, sunt acum la Afumați și, spun ei, nu vor reveni acasă decât după ce se va da agriculturii importanța pe care o merită. „Sunt aici cu Florin Platon, pentru că vrem să sprijinim protestul care trebuie să aibă loc. Fermierii din România se confruntă cu mari probleme. La unii nu li s-au dat încă subvențiile. Cerealele din Uraina au făcut ca noi să ajungem la sapă de lemn, așa că singura soluție este protestul. Sunt multe nemulțumiri. Nu știu cât vom sta aici, dar trebuie să fiu alături de cei care luptă pentru agricultura românească”, spune vasluianul Cristi Petrache de la Bunești Averești. Acesta a recunoscut că ieri s-au adunat la Afumați mai puțini fermieri față de cât s-ar fi așteptat să se adune din toată țara și, cel puțin deocamdată, nu știe dacă oamenii vor mai avea atât de multă hotărâre, pentru a face un protest cel puțin la fel de sonor ca cel de data trecută. „De la Vaslui, deocamdată, suntem trei fermieri, dar poate mai vin. Mie nu mi-e greu, că sunt într-un picior în cârje, ar trebui să nu le fie nici lor”, a spus Cristi Petrache. O singură problemă are, legat de șederea sa la protestul de la Afumați: dacă acțiunea va căpăta amploare și va sta, solidar, cu fermierii din țară, i-ar părea rău să nu fie acasă pe 8 și 9 martie. „Pe 8 martie este Ziua Femeii, iar pe 9 martie este ziua soției mele, Mirabela. Vă rog frumos să mă lăsați să îi transmit prin intermediul ziarului dumneavoastră faptul că o iubesc foarte mult, că este tot ce poate fi mai frumos și mai bun în viața mea. Că îi sunt recunoscător că mă iubește așa cum sunt și este acolo mereu pentru mine și pentru copiii noștri. E cea mai frumoasă și mai harnică soție și să știe că, din cauza protestului fermierilor, eu s-ar putea să nu ajung acasă până de ziua ei, 9 martie, dar îi urez de pe acum o primăvară frumoasă, fericire și un sincer „La mulți ani!”, a spus, cu emoție, Cristi Petrache, protestatarul îndrăgostit de la Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Lasati omul sa iubeasca, mai ales ca, neavand un picior, i se scoala p-la mai repede, inima ne mai pompand sange in doua picioare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.