1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Cristi Silav, bârlãdeanul cel mai premiat din cea mai bunã scoalã din judet!

- Advertisement -

PERFORMANTÃ Promotia 2012 a Scolii generale nr.11 „George Tutoveanu” din Bârlad se mândreste cu un sef de promotie model si modest în acelasi timp. Cristian Silav – multiplu medaliat la olimpiadele de matematicã din ultimii ani, faza nationalã si judeteanã, a avut în totii anii de scoalã generalã numai medii de 10, iar la examenul de capacitate a luat 10 la teza de matematicã si 9,80 la limba românã. Sfatul lui pentru elevii care urmeazã cursurile oricãrei scoli: sã facã ceea ce trebuie, unde trebuie si cât trebuie si vor avea succes. Demn de remarcat este faptul cã, în clasa a VII-a, Cristi a fost grav bolnav, fiind internat luni de zile, dar si în acest conditii a luat tot numai note de zece!

Cum este sã fii cel mai bun elev din scoala cea mai bunã din judet? Este o întrebare la care am cãutat rãspuns la Cristian Silaghi, un elev de zece pe linie, sau cum spune directorul scolii, unde acesta a terminat gimnaziul ca sef de promotie cu „zece pe coloanã”. Crisitian Silav a absolvit ca sef de promotie 2012 Scoala generalã nr.11 „George Tutoveanu” din Bârlad, care are cele mai bune rezultate din judet la examenul de capacitate, având opt elevi care au luat zece la matematicã si doi elevi care au luat zece la limba românã. Cristi a luat la acest examen zece la matematicã si 9,80 la limba românã. Având constiinta valorii, Cristi Silav a precizat, modest, cã nu este cel mai bun din scoalã ci are doar cea mai mare medie! „Nu stiu dacã sunt cel mai bun, am media cea mai mare si cred cã examenul a fost o recunoastere a muncii mele, nu cã m-as fi omorât cu învãtatul, dar cât am învãtat a fost exact cât trebuia. Sunt pasionat de matematicã si am vrut pânã acum sã merg la Liceul International de Informaticã din Bucuresti, dar acum voi merge la Colegiul Codreanu din Bârlad la matematicã-informaticã, pentru cã am avut niste probleme de sãnãtate pe care am reusit sã le depãsesc, dar ele m-au oprit sã merg la liceul din Bucuresti. Sper totusi sã ajung acolo. Am fost la olimpiadele de românã si matematicã, în clasele a V-a si a VI-a, am luat medaliile de aur, iar în clasa a VII-a am ajuns la olimpiada internationalã de matematicã, dar a trebuit sã renunt, pentru cã m-am îmbolnãvit. Sunt totusi bucuros cã am depãsit momentul acesta acum fiind sãnãtos si am reusit sã termin cu brio gimnaziul. As recomanda elevilor care sunt în clasele mai mici si poate chiar si celor mai mari, sã încerce sã învete cât mai mult si sã îsi urmeze propriul drum, sã nu se ia dupã ce fac altii, sã facã ceea ce le place!”, a precizat Cristi Silav. Mai spunem si noi cã modestia acestui copil ne-a coplesit si cã el a dorit sã nu comentãm prea mult pe seama bolii care cât pe ce era sã-l doboare. Cristi este totusi un exemplu viu al talentului si al unei munci dozate si echilibrate.

Secretul dirigintei cu clasa cea mai bunã din scoalã!

Pe Cristi l-a însotit la interviu diriginta sa, profesoara de limba românã Paula Tatiana Dascãlu. În clasa care tocmai si-a încheiat ciclul gimnazial (clasa a VIII B), elevii au fost majoritatea de un nivel intelectual foarte ridicat, care au lucrat foarte mult, rezultatele lor implicând multe locuri fruntase la olimpiadele de limba românã si matematicã, la nivel judetean si national. „Este un lucru deosebit pentru mine ca seful de promotie sã fie din aceastã clasã. Nu mã mirã, este un colectiv deosebit si nu cred cã existã un secret al meu. În primul rând mã caracterizeazã pasiunea pentru ceea ce fac, dragostea pentru copii si stiu cã multi dintre ei au nevoie de aceste lucruri si este pãcat sã nu-l fac. Salariul nu are nicio relevantã, eu fac asta dincolo de bani. Sunt coordonatoarea proiectelor europene din scoalã si cred cã secretul meu acesta este: pasiunea pentru meseria de dascãl”, a spus Paula Tatiana Dascãlu, profesorul cu nume predestinat de dascãl model!

„Ideea este sã crezi în ceea ce faci”

Maximilian Opait, directorul Scolii numãrul 11 din Bârlad, este cunoscut printre pãrinti ca cel mai bun profesor de matematicã din Bârlad si chiar asa si este. Conduce de câtiva ani buni Scoala nr.11 din localitate, scoalã care din patru în patru ani dã cei mai buni elevi cu cele mai bune rezultate la examenele nationale de capacitate, din judet. Asa a fost acum opt ani, acum patru ani si asa este si acum. Care este secretul lui Max, asa cum îi spun prietenii? „Nu am fãcut nici un secret din faptul cã îmi place ceea ce fac si ca director si ca profesor de matematicã. Provin dintr-o familie unde toti suntem profesori, suntem patru frati toti profesori de matematicã iar sotiile noastre sunt tot profesoare de matematicã. Secretul reusitei mele ca director, sã am scoala cu cele mai bune rezulate din judet este acela pe care Cristi Silav l-a intuit foarte bine: sã faci ce trebuie, atunci când trebuie! La mine la matematicã nu existã muncã de campanie, în fiecare zi faci ce trebuie, cât trebuie si rezultatele se însumeazã. Ideea este sã crezi în ceea ce faci si faptul cã lucrez într-un colectiv profesionist, în care am încredere, face totul. Nu fac singur performantã ci împreunã cu tot colectivul didactic, care mã ajutã în managementul meu de calitate. Meritul meu acesta este, am reusit sã fac o echipã care functioneazã foarte bine. Trebuie sus cã meritul rezultatelor elevilor nostri se datoreazã în primul rând învãtãtoarei Gabriela Dorofte, care a dat clasele de la care noi am scos rezultatele cele mai mari, iar scoala noastrã este o pepinierã de elevi pentru Colegiul Codreanu din Bârlad, care îsi întemeiazã performanta pe elevii care provin de la scoala noastrã”, a spus Maximilian Opait.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.