3.5 C
Vaslui
28-mart.-2023

Cristinel, bebelusul nãscut la Husi în prima zi de Crãciun, luptã pentru viatã!

- Advertisement -

NOROC …Bebelusul nãscut prematur la spitalul din Husi, chiar în prima zi de Crãciun, duce, în aceste zile, o luptã teribilã pentru viatã! Cu o greutate de 1300 grame, micutul a fost transferat la un spital din Iasi, unde medicii l-au diagnosticat cu hemoragie intracranianã. Desi nu i-au dat mari sanse de supravietuire, ultimele vesti despre Cristinel sunt bune, copilul luând în greutate 300 de grame. Pãrintii însã sunt necãjiti si au fãcut tot ceea ce au putut ca sã meargã la spital la copil de trei ori pânã acum. “Sunãm mereu ca sã ne interesãm de el, dar cel mai bine este când mergi sã fii lângã el”, spune mama.

În prima zi de Crãciun, în jurul orelor 16, 30, Cristinel a venit pe lume la spitalul din Husi, aducând bucurie. “Un prematur, de doar 1300 de grame, dar pe care îl vom directiona cãtre spitalul Vaslui”, au spus medicii din Husi. De la Vaslui, copilul a ajuns la Iasi. Parcã în ciuda faptului cã s-a nãscut într-o zi atât de frumoasã, micutului nu i s-au dat prea mari sanse de supravietuire, însã, sub ocrotirea medicilor din cadrul spitalului “Sfânta Maria” Iasi, acesta si-a revenit asa cum nimeni nu se astepta. “Mi s-a spus cã are hemoragie intracranianã si alte complicatii si nu se stie cum va fi cu el. Zile la rând nu a luat nimic în greutate. Si medicii au spus cã sunt rezervati si nu spun, deocamdatã, ce sanse are”, spune Victorita, mama lui Cristinel. Micutul a fost diagnosticat cu hemoragie intracranianã, o afectiune care apare la 20-30% dintre nou-nãscutii sub 1500 grame. Din pãcate, spun medicii, frecvent determinã sechele neurologice definitive. “Poate nu va fi cazul lui Cristinel. El rãmâne în continuare în spital si, la final, tragem concluzii”, au spus, optimisti, medicii.

Mama acestuia, care mai are acasã doi copii, de 10 si, respectiv, 7 ani, spune cã cel mai mult si-ar dori sã ajungã la spital, lângã bãietel, pentru cã “alta este când te vede domnul doctor cã te interesezi de copil”. “M-am bucurat mult când s-a nãscut într-o zi asa de frumoasã, de Crãciun. Am spus cã poate va avea noroc, sã scape cu bine din aceastã încercare. Am fost la el de 3 ori pânã acum si m-as mai duce, dar e scump drumul. Mi-e rusine cã sun toatã ziua la spital. Alta este sã te duci acolo lângã usã, sã te vadã domnul doctor cã te interesezi de copil. Dar nu am cu ce. Sun însã din douã în douã zile si niste doamne asistente foarte drãgute îmi spun cã e bine. Ultima veste a fost aceea cã a luat în greutate pânã la 1600 de grame si m-am bucurat. Mi-a spus o doamnã doctor cã, dacã va lua în greutate, sansele sã se facã bine sunt mari”, a spus mama acestuia, Victorita, 30 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.