spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Criza a ajuns „sa muste” si din Ministerul Afacerilor Externe

- Advertisement -

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) analizeaza, pentru reducerea cheltuielilor institutiei, si reducerea si restructurarea numarului de reprezentante ale Romaniei in strainatate, se arata intr-un raspuns semnat de ministrul Teodor Baconschi si trimis la o interpelare a unui senator.
MAE analizeaza varianta inchiderii de misiuni

Raspunsul transmis la interpelarea senatorului independent Laurentiu Chirvasuta de la finalul lunii iulie, arata ca, la nivelul MAE, se analizeaza varianta inchiderea de misiuni, in cadrul masurilor menite sa reduca cheltuielile de functionare ale institutiei, transmite MEDIAFAX.

„In prezent, posibilitatea reducerii numarului de reprezentante ale Romaniei in strainatate este in stadiul de analiza la nivelul factorilor de decizie din cadrul ministerului si, in momentul in care o hotarare finala va fi adoptata, aceasta va fi comunicata public”, se arata in raspunsul ministrului.

Totodata, Teodor Baconschi mentioneaza ca „restructurarea MAE este legata de adoptarea cadrului normativ in acest sens”.

Masurile de austeritate din MAE nu sunt la „prima aparitie”
Pe de alta parte, o serie de masuri de austeritate adoptate de Ministerul de Externe sunt prevazute intr-un alt raspuns semnat de Teodor Baconschi si transmis, de aceasta data, in urma unei interpelari a deputatului PDL Mihaela Stoica, referitoare la restructurarea institutiilor din subordinea ministerelor.

Potrivit raspunsului semnat de ministrul Baconschi si transmis in timpul vacantei parlamentare, numarul de posturi reduse din cele patru institutii din subordinea MAE – ANCEX, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, Institutul Diplomatic Roman si Comisia Fulbright – a fost de 86. Totusi, nu au fost persoane disponibilizate din aceste institutii „fiind identificate alte formule de incadrare a personalului in numarul total redus de posturi alocat fiecarei institutii”.

Raspunsul citat precizeaza de asemenea ca bugetul alocat in 2010 institutiilor din subordinea MAE reprezinta 70% fata de cel alocat in anul 2009, scazand de la 4,344 milioane de lei la 3,255 milioane de lei.
…9am.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.