spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Cruce-gigant în Ipoteşti, satul copilăriei lui Mihai Eminescu. A costat 400.000 de lei. „Aici sunt începuturile noastre“

- Advertisement -

Pe un deal de lângă Ipoteşti, în satul în care a copilărit poetul Mihai Eminescu, la Botoşani, autorităţile locale au ridicat o cruce înaltă de 20 de metri şi care a costat 400.000 de lei. Această amenajare va fi iluminată toată noaptea şi marchează locul unde s-a aflat prima aşezare din comună.

Comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, este faimoasă pentru satul Ipoteşti, locul unde a copilărit poetul Mihai Eminescu, dar şi spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea cea mai importantă instituţie de studiu şi cercetare a operei eminesciene.

Lângă Ipoteşti se află un deal, pe care localnicii l-au numit, în mod bizar, La Cruce, deşi, de cel puţin 100 de ani, acolo nu a existat vreo cruce.  Aşa că autorităţile locale s-au decis să pună, la propriu, o cruce pe dealul cu pricina. Este vorba despre o construcţie metalică de aproximativ 20 de metri, dotată cu led-uri pentru iluminat noaptea. Investiţia s-a ridicat la 400.000 de lei, bani luaţi din bugetul local al comunei. Crucea a fost deja ridicată şi urmează ca, cel mai probabil, joi seară (12 mai) să fie pusă în funcţiune şi instalaţia de iluminat, alimentată cu panouri fotovoltaice. Monumentul este din structură metalică zincată, placat cu tablă specială de aluminiu. Prin amplasarea sa, poate fi văzut de la mare depărtare.

Citeste mai mult: adev.ro/rbrtsm

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.