28.6 C
Vaslui
04-iul.-2022

Crucea Rosie ar dona, dar nu stie cui!

INDOLENTÃ Persoanele necãjite din judetul Vaslui pierd un ajutor important din partea Crucii Rosii Vaslui din cauza comoditãtii unor asistenti sociali, plãtiti din bani publici!

INCREDIBIL În timp ce zeci de familii din judetul Vaslui care suferã din cauza unor pierderi materiale dupã un incendiu sau inundatii asteaptã un minim ajutor din partea statului chiar si aproape un an(!), Crucea Rosie duce lipsã de… clienti. Asta în ciuda faptului cã sucursala vasluianã a acestei institutii are posibilitãti de a le acorda nevoiasilor o mânã de ajutor, ce ar consta în ajutoare materiale: pãturi, lenjerii de pat, îmbrãcã­minte si încãltãminte. Compara­tiv cu anii anteriori când primarii luau personal legãtura cu Crucea Rosie pentru sprijinirea oamenilor aflati în nevoie, acum, aceastã unitate parcã nici nu ar exista pentru unii edili. “Nu pot sã-i oblig pe primari sã fie receptivi! Însã sunt sigur cã în fiecare sat este mãcar o familie necãjitã, alta cãreia i-a ars casa sau familii cu multi copii, care ar avea nevoie de un sprijin, pe care noi îl putem oferi în mod gratuit. Din pãcate, aflu din presã astfel de cazuri, nu sunt contactat de cei care ar trebui sã se ocupe de acest lucru, desi sunt sigur cã existã serviciu social în fiecare comunã. În urmã cu doi ani am trimis scrisori la primari sã tinã legãtura cu noi în cazul aparitiei unor astfel de cazuri. Pe moment, au fost interesati pentru cã le-am dat niste ajutoare, dar acum niciunul nu mai vrea sã fie ajutat, iar eu nu-i pot obliga. Mã îndoiesc cã ei nu stiu ce se întâmplã în localitatea lor”, ne-a declarat Viorel Gologan, directorul Crucii Rosii Vaslui.

Ajutoare care “zac” în depozite de sase ani

Conducerea sucursalei vasluiene a Crucii Rosii mai spune cã în depozitul institutiei îsi fac veacul zeci de saci de dormit pe care îi are de vreo 6 ani, pãturi, lenjerii, iar mai nou, încãltãminte de firmã, lucruri de care ar fi pãcat sã nu beneficieze nevoiasii. “Lunar primim din partea unei firme renumite de încãltãminte, produse noi. Într-o lunã am primit 40 de perechi de încãltãri, în altã lunã, doar 5. Am fi bucurosi sã le oferim celor care ar avea nevoie de încãltãminte, si mã refer aici la persoanele care, într-adevãr au suferit de pe urma unei calamitãti naturale, ori copii care nu au cu ce sã se încalte. De fapt, orice firmã indiferent de sectorul în care activeazã ar putea sã beneficieze de avantaje cum ar fi reducerea cu 20% a impozitului pe profit, asta în cazul în care ne-ar dona produse, nu neparat bani. Însã, contabilitatea acestor firme preferã comoditatea, uitând cã pot întinde la rândul lor mâna unor necãjiti”, a mai precizat Viorel Gologan. Si pentru cã se apropie sãrbãtorile de iarnã, gestul umanitar al Crucii Rosii Vaslui continuã în aceastã perioadã cu oferirea a 500 de tichete sociale în valoare de 50 de lei fiecare pentru persoanele aflate în dificultate de pe raza judetului Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here