spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Csibi Barna, mutat disciplinar acasă la Avram Iancu

- Advertisement -

Şeful Anaf, Sorin Blejnar, a dispus cercetarea disciplinară a lui Csibi Barba, cel care a spânzurat manechinul cu chipui lui Avram Iancu la Miercurea Ciuc.

Tânărul maghiar care l-a spânzurat, simbolic, pe Avram Iancu, într-o piesă de teatru în centrul oraşului Miercurea Ciuc, a fost mutat prin ordin al şefului ANAF la Direcţia Finanţe din Abrud, judeţul Alba. Sorin Blejnar a dispus detaşarea pentru 6 luni a functionarului public Csibi Barna.

Csibi Barna este angajat al Direcţiei Finaţelor Publice a judeţului Harghita şi va fi cercetat de Comisia de Disciplina a institutiei, urmare a dispoziţiilor preşedintelui A.N.A.F., Sorin Blejnar.

„Art. 3 lit. b), din Legea nr. 7/2004, republicata, privind Codul de conduita a functionarilor publici, stabileste ca, printre principiile care guverneaza conduita profesionala a functionarilor publici se numara si prioritatea interesului public, principiu conform caruia functionarii publici au îndatorirea de a considera interesul public mai presus decât interesul personal, în exercitarea functiei publice. De asemenea, art. 7 din aceeasi Lege nr. 7/2004, „Loialitatea fata de autoritatile si institutiile publice” dispune: (1) Functionarii publici au obligatia de a apara în mod loial prestigiul autoritatii sau institutiei publice în care îsi desfasoara activitatea, precum si de a se abtine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acesteia”, se arată în comunicatul ANAF.

Liderul gruparii extremiste Garda Secuiască din Miercurea Ciuc, Csibi Barna, care a spânzurat în data de 15 martie o păpuşa cu chipul lui Avram Iancu, este cercetat pentru instigare la discriminare, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita s-a autosesizat în cazul său.

Acesta nu este primul dosar în care Csibi Barna este cercetat pentru instigare la discriminare. Csibi Barna are un proces pe rol la Tribunalul Harghita, fiind cercetat penal, împreună cu alţi doi tineri din Miercurea Ciuc, Szocs Tibor şi Puşkas Andras Miklos, pentru instigare la discriminare şi constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob, după ce, în 6 aprilie 2010, aceştia au amplasat, în faţa unui supermarket din localitate, o pancartă pe era scris, în limba maghiară, „Ruşine să-ţi fie, iar ai cumpărat de la evrei” (‘Szegyelld magad, mar megint zsidonal vasaroltal!’).

Gestul comis cu privire la Avram Iancu este foarte deranjant şi nu trebuie să rămână netaxat de către autorităţile statului, deoarece a reprezentat un gest de incitare la ură naţională, a declarat, miercuri seara, şi premierul Emil Boc.

www.realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.