28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

CSM Vaslui a luat al patrulea trofeu la rând în Cupa României

Fotbalul mic

CAMPIONI… CSM Vaslui se impune în finala de la Popeni, comuna Zorleni, si îsi adjudecã cel de-al patrulea trofeu consecutiv din istoria Cupei României la fotbal – faza judeteanã. Echipa antrenatã de Ionut Chiochiu s-a impus cu 5-2 (4-1) în fata celor de la Vitis Suletea, prin golurile marcate de Romeghea (2), Andruscã (2) si Joc.

Continuã suprematia Vasluiului în faza judeteanã a Cupei României. Dupã trofeele cucerite în 2019, 2020 si 2021, CSM Vaslui si-a trecut în palmares al 4-lea sãu trofeu, câstigând si editia 2022. Vasluienii si-au arãtat superioritatea si au dominat partida aproape în totalitate, iar diferenta de scor putea fi mai mare. De partea cealaltã, Vitis a jucat cu sufletul, dar si-a arãtat limitele, bãietii lui Gigel Ghenghea având putine sanse de a reveni în meci. Vitis Suletea ar fi vrut sã marcheze într-un mod special aniversarea celor 20 de ani de la înfiintare, însã vasluienii le-au stricat petrecerea. Suletea se laudã totusi cu un titlu de campioanã judeteanã, în sezonul 2003-2004, si cu un trofeu al Cupei României – faza judeteanã, adjudecat în 2016. La festivitatea de premiere, Bogdan Gheorghitã, presedintele AJF Vaslui, a acordat si superlativele editiei 2021-2022. Cosmin Paraschiv Romeghea (CSM Vaslui) a fost declarat jucãtorul finalei, Daniel Bernevic (Vitis Suletea) a primit titlul de cel mai bun portar al competitiei, iar Gabriel Cosovãt (Flacãra Muntenii de Sus) a primit trofeul de golgheter. Ajuns la 40 de ani, Gabriel Crãciun (CSM Vaslui) continuã sã impresioneze, iar organizatorii i-au acordat titlul de cel mai bun jucãtor al turneului. Cel mai bun atrenor a fost desemnat Cristi Bejan (FC Gârceni), în timp ce Gigel Ghenghea (Vitis Suletea) a primit trofeul pentru cel mai bun manager.

CSM Vaslui s-a calificat în faza regionalã

Dupã câstigarea fazei judetene, CSM Vaslui va reprezenta judetul la faza regionalã a Cupei României. În aceastã fazã participã doar cele 42 de cîstigãtoare ale fazelor judetene împãrtite în sapte regiuni. Pentru fiecare regiune se vor împãrti cele 6 echipe în douã grupe a câte 3 echipe, prin tragere la sorti, urmând ca acestea sã joace fiecare cu fiecare câte un meci. Câstigãtoarea regiunii va accede în turul 1, unde vor intra în competitie echipele din Liga 3. CSM Vaslui va face parte din regiunea Nord-Est, unde ar putea întâlni Unirea Bacãu (Bacãu), Victoria Horia (Neamt), Sporting Darabani (Botosani) sau cîstigãtoarele din judetele Iasi si Suceava, finalele judetene urmând sã se dispute în perioada urmãtoare.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here