30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

Cu alcooltestul la control, în ziua de 13! Au avut ghinion sase soferi care au rãmas pietoni si au dosar penal! (FOTO)

RAZIE… În cursul zilei de 13 noiembrie, politistii din structurile de politie rutierã ale Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din judetul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru depistarea conducãtorilor de autovehicule aflati sub influenta bãuturilor alcoolice. De asemenea, activitãtile au vizat reducerea riscului rutier si impunerea unui climat de sigurantã si disciplinã în rândul tuturor participantilor la trafic, prin sanctionarea conducãtorilor auto, a biciclistilor, pietonilor si cãrutasilor care nu respectã normele rutiere. În cadrul activitãtilor derulate, la care au participat 13 politisti rutieri, au fost verificate aproximativ 200 de vehicule si testati alcoolscopic acelasi numãr de conducãtori de vehicule. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 25 de sanctiuni contraventionale, pentru încãlcãri privind circulatia pe drumurile publice, în valoare de peste 12. 000 de lei. De asemenea, au fost retinute 6 permise de conducere. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele: conducerea sub influenta alcoolului (4), depãsirea limitei legale de vitezã cu peste 50km/h (1) si neacordare de prioritate fatã de vehicule (1).

Cu ocazia derulãrii actiunii, s-a constatat si sãvârsirea câtorva infractiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. În data de 13 noiembrie, ora 16:55, politistii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui aflati pe drumul national DN 24 A, în localitatea Zorleni, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitarã înmatriculatã în judetul Vaslui, condusã de cãtre un bãrbat de 50 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bãrbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante”.

FOTO: Actiune politie alcool (1)

Bãrbat, sofer si beat la volan! Ghinionistul de la Codãesti!

În data de 13 noiembrie 2021, ora 19:55, politisti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 247, în localitatea Codãesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 52 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu alcooltestul, rezultând o valoare de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bãrbatul a fost condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante”.

Recomandãrile politiei 

ATENTIE Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice: Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice! Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie. „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de cãtre o persoanã care are o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendã.”, spune art.336 din Codul Penal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here