25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Cu Boul Ros la Parlament | PAMFLET

Boul Ros a fost la capitalã ca orice om din provincie. Cu gãina si punga de mãlai la subrat, s-a dus la Parlament sã-si mai rezolve din treburi. Si a tras si omul la ai lui. Asa s-a trezit cu el la cabinet Adrian Solomon, seful comisiei de Muncã, care stãtea majestuos la biroul sãu, care în trecut fusese al lui Sadoveanu.

– Sigur nu ati gresit biroul, domnu’ primar?, a spus acesta siderat.

– Nu, cã aici mi-a zis cãprarul de la poartã cã sunteti. El, de cum m-a vãzut, dar mai ales când i-am spus cã sunt de la Bârlad, m-a îndrumat spre cabinetul dvs. Uite, si pe legitimatie scrie, Comisia de Muncã. Stiti, eu initial am vrut sã merg la colegul meu, la Bâtã, dar ãstia n-or auzit de el pe aici. Mã întrebam dacã chiar o fi senator sau ne-a pãcalit, a spus primarul, ros la fatã de emotie.

În biroul lui Solomon, la un moment dat, apare si deputatul Polak, care, speriat, a luat-o la goanã. Nu întelegea ce cautã primarul la Solomon în birou.

– Domnu’ deputat, am venit la dvs sã mã ajutati. Soseaua de centurã s-a blocat, bani avem putin în conturi si Dan Marian mi-a zis cã dumneavoastrã rezolvati totul. Eu, de fapt, am fost tot timpul rosu, numai dumneavoastrã nu ati vrut sã vedeti. Si când am avut ceva de dat, tot la PSD am dat. Pãi, lui Roxana nu i-am dat votul de aur, când a iesit viceprimar ? La parlamentare nu v-am dat 5000 de voturi ? Ce mai vreti ?!

– Domnule primar, eu nu stiu ce treabã are Dan Marian în povestea aceasta, dar rãu ati fãcut cã ati venit la mine. Luati-vã gãinile si traistele si mergeti la Orban. La noi nu prea mai sunt locuri. Dar dacã Miticã vã vrea, atunci sã candidati la el, la Vaslui. Cã noi avem candidat la Primãrie!

Boul Ros a plecat încurcat din biroul lui Solomon. Nu stim ce-a fãcut cu gãinile, cui i le-a lãsat, dar legenda spune cã imediat dupã ce primarul a plecat de la Parlament, femeile de serviciu au chefuit cu soferii de la Parlament douã zile. Au mâncat rasol si au bãut palincã de Bârlad.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here