-4.4 C
Vaslui
01-feb.-2023

Cu dreptatea în mână, o bătrână din comuna Dănești a ajuns să doarmă afară de teama vecinilor

- Advertisement -
TERORIZATĂ… Bătrâna Albertina Pandeleanu spune că trăiește, de ani de zile, un adevărat coșmar și autoritățile în măsură să o ajute i-au întors spatele.

ACUZAȚII… Pentru Albertina Pandeleanu din localitatea Tătărăni, comuna Dănești, bătrânețea a devenit un adevărat coșmar. Femeia spune că totul a pornit de la o bucată de teren de 5.600 mp ocupată abuziv de familia unui consătean care o amenință că o va ucide și, după cum susține aceasta, ar fi lovit-o de câteva ori. De frica acestora, Albertina Pandeleanu spune că nu mai doarme în casă atunci când este singură acasă. “Mi-e teamă că vor intra noaptea peste mine în casă și mă vor omorî. Mi-au promis de mai multe ori că-mi vor face felul pe motiv că eu sunt bătrână și nu mai am nevoie de pământ. Cazul a ajuns, nu numai o dată, în atenția polițiștilor din comună, dar pare că a fost tratat la capitolul “și altele”, iar bătrâna susține că a fost și amenințată de către oamenii legii. Mai mult, procurorii au decis clasarea plângerilor femeii dar nu din cauză că fapta nu ar fi existat, ci pentru că, la vâsta ei, Albertina Pandeleanu nu a înțeles întreaga procedură și ceea ce i-au cerut procurorii.

Chiar dacă în acte este proprietar pe o bucată de teren de 5.600 de mp, Albertina Pandeleanu, o bătrână din localitatea Tătărăni, comuna Dănești, spune că nu se poate bucura de pământ și de o bătrânețe liniștită din cauza unor vecini care și-au pus în gând să o terorizeze și să ocupe abuziv pământul bătrânei. Bătrâna a ajuns și în instanță în disputa pentru această suprafață de teren și, în 2011, judecătorii i-au dat câștig de cauză și l-au obligat pe cel care ocupa abuziv terenul să-l elibereze și să-i plătească femeii 2.516 lei, reprezentând contravaloarea lipsă folosință teren. Chiar dacă păreau că problemele Albertinei s-au terminat, de fapt, ele abia începeau. Pentru că, de atunci, spune bătrâna, a început chinul pentru aceasta. Cei care au pierdut procesul, nu numai că nu ar fi eliberat terenul dar au pornit la amenințări și chiar abuzuri împotriva femeii. «Am ajuns să îmi fie frică să dorm noaptea în casă dacă sunt singură. M-au bătut și mă amenință de fiecare dată când ne întâlnim. Mi-e frică să mai ies din curte. Doar mă uit peste gard la bucata aia de teren pentru că mi-au spus că, dacă nu îmi văd de treabă, mă omoară și că eu sunt bătrână și nu-mi mai trebuie pământ. Am fost și la Poliție să fac reclamație, dar am fost degeaba. Tot eu am fost cea amenințată de către polițistul de la comună, să-mi văd de treaba mea. Cred că sunt mână în mână de nu mai am deloc liniște de câțiva ani», spune Albertina Pandeleanu. Mai mult, bătrâna povestește un șir întreg de abuzuri la care a fost supusă de-a lungul anilor. “Mi-au tăiat copaci din jurul pământului și mi-au bătut fratele de a zăcut, câteva săptămâni, în pat. Nu e deajuns că dețin abuziv pământul, dar ne mai și bat pe drum și pe mine și pe fratele meu și mi-au spus că îmi pun otravă în gură dacă nu îmi văd de treabă», spune Albertina Pandeleanu. Pentru a-și susține cele spuse, femeia ne-a prezentat, la redacție, o serie de documente. Unul dintre ele era o decizie a Judecătoriei Vaslui care-i dă câștig de cauză în procesul civil cu cei care se folosesc de terenul acesteia, dar și un proces verbal de punere în posesie pe care, cei care ar fi trebuit să-l elibereze au refuzat să-l semneze, dar și să primească un exemplar. Un alt document prezentat de bătrâna din comuna Dănești face referire la plângerile penale făcute de aceasta în care sunt reclamate fapte precum furt calificat, lovire și alte violențe, distrugere sau amenințare. Numai că toate acestea au fost clasate pentru că bătrâna nu a înțeles, se pare, procedura ce ar fi trebuit urmată în fața procurorilor și a refuzat să dea anumite declarații. De fapt, a crezut că anchetatorii ar fi trebuit să o plătească pentru declarații.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.