Cu noi este toata tara! (foto)

“Pe Aici Nu Se Foreazã!”

Astazi la Pungesti – marele protest impotriva fracturarii hidraulice incepand cu orele 11.00

“19 octombrie este Ziua mondialã de luptã antifracturare. Silistea Pungesti este km 0 al luptei împotriva fracturãrii. Trãim momente în care fortele politice s-au coalizat împotriva cetãtenilor si amenintã cu represiunea. Toti trebuie sa fim la Pungesti sã spunem într-un glas: Gata! Nu vã mai puteti face de cap pentru cã Pe Aici Nu Se Foreazã! Peste vointa suveranã a cetatenilor NU Se Trece!”, George Epurescu, presedintele Asociatiei “România fãrã Ei”

REZISTENTA DE LA PUNGESTI: CU NOI ESTE TOATÃ TARA!

REZISTENTÃ În timp ce PR Chevron-ului încearcã sã discrediteze miscarea spontanã de la Pungesti, iar politicienii în frunte cu Ponta pun si ei umãrul “smechereste”, oamenii stau pe pozitie în tabãra improvizatã de la locul unde americanii vor sã punã sondele.

Astãzi sunt asteptati peste 1000 de oameni din tarã si din strãinãtate.

La Silistea, ieri dis-de-dimineatã era asternutã linistea si peste cei care rezistã pe baricadele antifracking ploua mãrunt si des. Fãrã sã le pese, oamenii ridicau corturi pentru a întãri miscarea de rezistentã. Aproape o sutã de sãteni si oameni din toate colturile tãrii sunt hotãrâti sã nu se miste din loc pentru ca nu cumva utilajele Chevron sã se reîntoarcã. Ajutoarele sosesc din toate pãrtile. Hranã, corturi, pãturi, medicamente si apã sunt aduse de oameni din Bârlad si comunele învecinate. Primari din totã zona Vasluiului au sãrit în ajutorul sãtenilor din Pungesti pentru a rezista împotriva autoritãtilor si a intentiei Chevron de a ridica sonda de explorare a gazelor de sist. Au mai venit si oameni din Iasi, Galati, Buzãu, Brasov, Sibiu, Cluj, Bucuresti, chiar din Canada si Franta. Toti sunt în asteptarea marelui miting de mâine care va avea loc la Silistea la orele 11.00. “Veniti toti la Silistea sã arãtãm tuturor celor care cred cã noi nu contãm cã suntem o fortã, cã de la istorie am învãtat sã învãtãm din istorie. Si nu am învãtat nimic! Vom spune: Aici nu se fractureazã! Punct!”, a declarat unul dintre liderii miscãrii de rezistentã de la Pungesti. Chiar dacã prim ministru României, Victor Ponta, a amenintat protestatarii cu puscãria pentru instigare la revoltã a sãtenilor din Pungesti, oamenii stau dârzi si neînfricati, adevãrati “haiduci” ai noilor vremi în care politicienii de la putere nu mai au nicio retinere în a folosi forta împotriva oamenilor si nici rusine.

“Ei au gazele, noi avem chibritul”

Prezenti la Silistea – Pungesti, cei câtiva bârlãdeni inimosi care sunt alãturi de sãteni revoltati de atitudinea politicienilor au tinut sã le reaminteascã puternicilor zilei cã rãbdarea lor nu este fãrã limite si cã ei îsi rezervã dreptul de a protesta în continuare si de a initia, atunci când prima sondã strãinã va intra în sol, o campanie de strângere de semnãturi în vederea unui referendum prin care sã-i demitã. “Sã nu uite cã ei au gazele, noi avem chibritul!” a spus unul din tinerii protestatari. Astãzi la Pungesti vor fi prezenti si membri Grupului de Initiativã a Societãtii Civile din Bârlad, în frunte cu protopopul Vasile Lãiu, vor veni mai multi preoti din toatã zona Vasluiului si Bârladului, douã autocare cu bucuresteni, împreunã cu Asociatia “România Fãrã Ei” din Bucuresti, condusã de dr. George Epurescu. Dupã mitingul de la Pungesti, protestatarii bârlãdeni si cei din tarã sunt asteptati la Bârlad, unde în jurul orelor 15.00 va fi fãcut un lant uman în jurul Primãriei Bârlad, pe trotuar, oamenii dorind sã-si manifeste pasnic dorinta de a nu li se impune cu forta fracturarea hidraulicã!

“Doar noi, cetãtenii obisnuiti putem sã oprim distrugerea pãmânturilor noastre”

“Aici la Pungesti urmeazã sã fie instalatã prima sondã. Vor urma mii. Nicio sondã de explorarea prin fractionare hidraulicã nu trebuie sã pângãreascã pãmântul acestei tãri. De aceea, vasluienii, gãlãtenii, iesenii, bãcãuanii, toti românii cãrorar le pasã de tarã trebuie sã vinã la astãzi la Pungesti. Doar noi, cetãtenii obisnuiti putem sã oprim distrugerea pãmânturilor noastre. În politicieni nu mai putem avea încredere. Toti sunt corupti!”, Paul Iurea, reprezentantul Asociatiei “Vama Verde”, din judetul Constanta.

Regizorul Kowalski, la Pungesti!

La Pungesti a ajuns asearã regizorul polonez Lech Kowalski. Acesta a fost prezentat protestatarilor si a fost primit cu aplauze si ovatii. Lech Kowalski este regiorul si producãtorul filmului Drill Baby Drill, un film despre protestele anticorporatiste împotriva exploatãrii gazelor de sist din Polonia si SUA. Filmul va fi proiectat astãzi la Pungesti!

Ponta i-a încurajat pe cei de la Chevron sã revinã la Vaslui!

Chevron nu are nicio intentie sã dea înapoi. Încurajatã de rãspunsul Guvernului, compania americanã spune cã e doar o chestiune de timp pânã când operatiunile se vor extinde de la Vaslui si Bârlad spre Constanta. Aceasta este concluzia interviului pe care Thomas Holst, managerul Chevron România l-a acordat publicatiei Adevãrul. În ciuda protestelor din aceastã sãptãmânã de la Pungesti, practic premierul Ponta i-a invitat pe cei de la Chevron sã-si înceapã operatiunile.

EDITORIAL

Chevron a sistat lucrãrile si a dat drumul la javre

Gelu IRIMIA

(REDACTOR SEF)

Vã rog sã retineti numele Val Vâlcu, una din javrele Chevronului. Alãturi de Bogdan Chirieac este unul din cei mai tâmpiti ziaristi generati de banii borâti de Chevron în presa românã. Este tâmpit pentru cã nu are nici mãcar un minimum de inteligentã si imaginatie prin care sã emitã un discurs cât de cât logic si credibil. Eu înteleg manipularea, dar mãcar sã fie una inteligentã! Si pentru cã orice afirmatie trebuie doveditã, voi dovedi de ce amintitul ziarist este tâmpit:

” În comunism, rusii ne-au învãtat cã trebuie sã murim pentru o viatã mai bunã. Evident, din promisiune s-a respectat numai prima parte, viata bunã rãmânând pentru altã datã. Totusi, era un demers logic: sã lupti pânã la moarte pentru o viatã mai bunã. În zilele noastre, campania anti-gaze de sist, declansatã tot din Rusia, era cât pe ce sã producã un deces. De aceastã datã, omul murea pentru o viatã mai rea”, Val Vâlcu

Domnule Vâlcu, rusii nu ne-au învãtat nimic. Este adevãrat cã l-au educat la scolile lor pe Ion Iliescu si alti lideri care au adus “democratia” în România, dar asta nu înseamnã cã “ne-au învãtat”. În ceea ce priveste lupta pentru o viatã mai bunã, asta e o chestiune specificã vietii în general. Se numeste instinct de supravietuire! În ceea ce priveste campania anti-gaze de sist, recunosc cã nu stiu unde a fost declansatã la nivel global. Nici nu mã intereseazã! Stiu însã, cã la nivelul judetului Vaslui a fost declansatã de mai multi bârlãdeni, în frunte cu deputatul Solomon. Vã amintesc faptul cã alãturi de deputatul pesedist amintit, acum un an toti pesedistii aflati atunci în opozitie au condamnat explorarea si exploatarea gazelor de sist! Nu-mi amintesc sã fi scris nimeni la acea vreme cã respectivii politicieni români sunt manevrati de interesele rusesti!

“Bune-rele, sondele americane puteau scoate oamenii din foame, asa cum au fãcut-o în Prahova, cel mai bogat judet al tãri”

Cum pot sondele americane sã scoatã oamenii din foame??? Scot americanii gazele si le livreazã sãtenilor din Pungesti? Angajeazã oameni din Pungesti pe post de specialisti în fractionare hidraulicã? Probabil, în Prahova existã multi localnici care lucreazã în domeniul petrolier, dar nu cunosc niciunul din Vaslui angajat, sau posibil viitor angajat la Chevron, în domeniul extragerii gazelor de sist! În plus, multi spun cã Valea Prahovei este bogatã datoritã turismului. Dar, poate domnul Vâlcu crede cã, dupã ce Chevron va înfinge 2800 de sonde în judetul Vaslui, vor veni o groazã de turisti sã le viziteze.

“Cîtiva agenti de influentã ai concurentei de la Est, doi-trei feudali îmbrãcati în sutane, hipsterii locali si multã, multã spaimã, au scos oamenii în stradã, pentru a bloca investitia americanilor”, Val Vâlcu

Bãnuiesc cã faza cu agenturile strãine a învãtat-o domnul Vâlcu de la liderul sãu spiritual, tovarãsul Iliescu, doar cã de data asta e aplicatã în sens invers, agenturile sunt din Est. Oricum, dacã domnul Vâlcu a recunoscut vreun agent de influentã la Pungesti sã ni-l arate si nouã. Sã fie oare mos Munteanu, cel care a fost luat de gât de jandarmi, marele agent? Sau poate nea Costicã Spiridon, trântit si târâit gratios în baltã de jandarmi?

În ceea ce priveste “feudalii îmbãcati în sutane”, mã abtin sã comentez pentru cã unele prostii sunt atât grotesti, încât depãsesc limita logicii. Vreau doar sã mentionez cã la proteste s-au aflat la un moment dat toti locuitorii satului Silistea, cu bãtrâni si copii. Nu era normal ca si pãrintele paroh sã fie alãturi de enoriasi?

Oricum domnul Vâlcu se aflã într-o gravã eroare. Nu cei mentionati de el, adicã feudalii si hipsterii, au scos oamenii în stradã, ci invers. Primii care au fost în stradã au fost sãtenii din Silistea. În ajutorul lor au sãrit oameni din Vaslui, Iasi, Bârlad, etc.

“Dacã ne dorim o dezvoltare industrialã, cu infrastructurã occidentalã si relatii economice capitaliste, atunci sã acceptãm cã deciziile le iau economistii si inginerii, expertii, mai precis, nu persoanele sensibile care stiu sã tipe emotional, dar nu pot sã înteleagã diferenta dintre pânza freaticã si adâncimea de 2000 de metri, la care se foreazã dupã gaze de sist”, Val Vâlcu

Sã mori tu, domnule Vâlcu, cã Chevron va aduce în Vaslui si în România dezvoltare industrialã si infrastructurã occidentalã? Vezi, te rog AICI ce spun expertii pe care îi pomenesti!

În plus, decizia ca Chevron sã vinã în România nu au luat-o economistii si inginerii, ci politicienii. Si asta dupã ce au fost convinsi prin “dialog constructiv” de oficialii firmei americane. Dialogul constructiv, în acceptia politicianului român, înseamnã cã dupã un anumit dialog urmeazã constructia unei vile, case de vacantã, etc. Evident, domnule Vâlcu, dumneata esti un tâmpit si crezi cã politicienii români iau decizii pentru binele poporului si nu pentru binele lor!

REZISTENTA DE LA PUNGESTI
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ