8.8 C
Vaslui
24-mart.-2023

Cu Peneș Curcanul, Bogos poate falimenta singurul sector care mai mișcă în Vaslui: creșterea păsărilor

- Advertisement -
SCENARIU… Gripă aviara la Vaslui, pe ruta Peneș Curcanul din Brașov – Vanbet, Banca

Controale în toate fermele de păsări din județ

Mihai Ponea, director DSVSA Vaslui

UPDATE: Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, a declarat pentru Vremea Nouã cã începând de luni au fost demarate controale în toate fermele de pãsãri din judet, pentru a preveni aparitia cazurilor de gripã aviarã. „În judetul Vaslui s-au luat toate mãsurile în asa fel încât sã nu ne confruntãm cu cazuri de gripã aviarã. Controlãm fiecare fermã, fiecare transport, facem controale inclusiv si noaptea, sã nu avem transporturi ilegale din zona Brasov. Am fãcut controale si în supermerketurile din judet, pentru a ne asigura cã nu avem carne provenitã de la fermele cu probleme. Toti cei care nu respectã mãsuri de biosecuritate, indiferent de nume, vor avea activitatea suspendatã în asa fel încât sã ne asigurãm cã nu vom avea gripã aviarã. Pânã la ora actualã, nu au fost gãsite neconformitãti în magazinele si fermele din judetul Vaslui”, a precizat seful DSVSA Vaslui.

 

ASTA NE MAI TREBUIE… Amenințarea cu gripă aviară nu mai este doar la nivel de alertă în județul Vaslui. Ne bate la ușă! Boala este posibil să ajungă în județ grație marelui crescător de păsări, Fănel Bogos, tocmai din Brașov de la fermele Peneș. De la sfârșitul săptămânii trecute, toate magazinele din Vaslui au fost luate cu asalt de inspectorii sanitar-veterinar pentru a scoate din consum și a distruge produsele de la această fermă. Practic fermele lui Bogos au intrat sub observații, fiind cunoscută relația comercială dintre compania Vanbet, patronată de doctorul Fănel Bogos și firma brașoveană. La fermele Peneș au fost lichidate loturi de mii de păsări infectate cu virusul aviar și au fost distruse zeci de tone de produse Peneș Curcanul. Dacă gripa va fi confirmată și la Vaslui va fi o lovitură pentru crescătorii de pui din județ, dar mai ales pentru cele trei mari abatoare, Safir, Morandi și Vanbet. Sub aceste auspicii, prețul la carnea de pui și ouă poate sări din nou, după valurile de scumpiri datoare creșterii prețului la energia electrică, a scumpirii forței de muncă, dar și a inflației galopante. Bogos a fost cel care în județul Vaslui a creat o revoluție a sectorului de avicultură, crescându-i de câteva ori toți parametric, și economici, dar și ca efective de păsări, dar tot el îl poate îngropa acum. Gripa aviară ar fi ultima lovitură pe care crescătorii de pui, dar și cei care se ocupă de abatorizare o mai pot primi, după ce de un an de zile afacerile acestora sunt în comă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Daca , doamne fereste, aparE gripa in judet sa vezi ce puscarie infunda prietenii lui monsieur Fanel( de pe la DSV, dar nu numai).
    A impinzit judetul cu hale construite fara autorizatie, cu teren luat cu japca de la comuna Bogdanesti, ferme autorizate pentru curcani dar creste pui de carne. Nenorocirea aia de FNC de la Salcioara fara imprejmuire, abator, fabrica de lapte, ferma de gaini, fabrica de preparate, toate in aceeasi incinta. Muncitori care deservesc in acelasi timp toate acele facilitati, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca zilnic are cate 100 de oameni cu munca la negru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.