spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
01-mart.-2024

CU PSD ÎNAINTE | Cum se scurg banii publici: cazul Cristi Lapa!

- Advertisement -
PIXELUL ROȘU… Odată ce a fost angajat în cadrul CJ Vaslui, Cristian Lapa a pus la punct o afacere frumoasă prin care bani publici ajung la firma administrată de un fost șofer, dar care de fapt este controlată chiar de el!

PE CĂPĂTUIALĂ… Oficial, Cristian Lapa este funcțioanar public cu atribuții de purtător de cuvânt la Consiliul Județean Vaslui. Neoficial, Cristian Lapa controlează o firmă prin care tot ceea ce înseamnă servicii de publicitate din partea CJ Vaslui și a multor primării din județ se îndreaptă spre buzunarele sale. Întreaga conducere PSD Vaslui știe de această afacere, știe că există un grav conflict de interese, dar nimeni nu a luat nicio măsură până acum. În plus, firma lui Cristi Lapa transmite live și ședințele Consiliului Județean Vaslui pentru modesta sumă de 8.000 de Euro, adică vreo 40.000 de lei, mai ceva decât ia un fotograf la nunți. Culmea este că până și o parte a aparaturii pe care o folosește acesta, fie pentru instituție, fie pentru site-ul său este achiziționată tot de CJ Vaslui. Practic, firma ofertantă a venit doar cu “să trăiți” și “sărut mâna”!

Deși încasează un salariu decent în postura de funcționar public, Cristian Lapa nu s-a mulțumit cu acest venit și, folosindu-se de un fost șofer de la televiziunea lui Dumitru Marin, a înființat o firmă prin care “suge” sume frumușele din contul CJ Vaslui și a comunelor din județ, în special acolo unde există un primar pesedist prieten. Firma se numește Brystudio Media și aparține oficial șoferului Ciprian Enache, reprofilat în cameraman de ocazie și ziarist de nevoie. Și pentru că cele mai multe servicii oferite sunt de publicitate, a fost construit și un site de știri online de mare succes, cu aproximativ 10 cititori, în zilele bune! Asta nu-i împiedică, însă, pe cei doi asociați să câștige oferte de publicitate pe bandă rulantă.

Transmisii cu probleme, dar cu bani grei și cu aparatura CJ

Ședințele în plen ale Consiliului Județean Vaslui sunt transmise pe youtube de fostul șofer Enache. Ultimul contract, încheiat anul trecut, s-a semnat pentru frumoasa sumă de 8.000 de Euro. Pentru acești bani, o dată pe lună, Enache se străduie să transmită alegătorilor ceea ce se întâmplă în sala de ședințe. Trecând peste calitatea execrabilă a transmisiei, este interesant că nici măcar “sculele” pe care cei doi le folosesc nu le aparțin în totalitate. O parte din ele, cum ar fi o cameră foto-video, plus echipamentele aferente(obiective, trepied, rucsac, acumulatori sau stick-uri de memorie) au fost achiziționate tot de CJ Vaslui. Scoțându-l din ecuație pe Cristi Lapa, ar fi interesant să primim o explicație despre cum a fost aleasă această firmă atât timp cât reprezentanții ei au venit cu nimic! Oricum, noi am depus o cerere la CJ Vaslui, conform Legii 544/2001, și așteptăm un răspuns la această grea întrebare. Culmea este că cel care trebuie să formuleze răspunsul este chiar Cristi Lapa, purtătorul de cuvânt al CJ Vaslui.

5000 de lei pentru “promovarea” microbuzelor școlare!

Cristian Lapa a intrat pe deplin în grațiile lui Dumitru Buzatu în 2020, atunci când domnul care se odihnește în prezent la Penitenciarul Vaslui își începea ultimul mandat de președinte. În ultimii ani, Cristi Lapa a fost mai mult un cronicar al faptelor de glorie ale lui Dumitru Buzatu, fiind cel ce îl imortaliza pe domnul președinte în ipostaze cât mai frumoase. Probabil asta a contat cel mai mult atunci când firma lui Cristi Lapa era aleasă direct și fără întrebări prostești să transmită toate realizările de la CJ Vaslui. Și totuși, chiar și după plecarea bruscă a lui Buzatu, Brystudio Media continuă să producă. Ultima realizare s-a produs pe data de 3 ianuarie. În prima zi lucrătoare a anului, conducerea CJ Vaslui a decis să acorde acestei firme suma de 5000 de lei pentru a publica un anunț pe site prin care se informează despre achiziționarea unor microbuze. Într-un județ în care mulți elevi își fac nevoile în fundul curții, CJ Vaslui cheltuie 1000 de Euro pentru informarea celor 10 cititori fideli ai site-ului domnului Lapa!

S-a lăcomit la 300 de lei și s-a făcut de râs

INCIDENT… Deși s-a dovedit un soldat credincios partidului care i-a dat o pâine, Cristi Lapa nu a putut să se abțină atunci când deputatul Mihai Botez i-a propus să publice un comunicat pentru modesta sumă de 300 de lei, că e de la USR, nu de la PSD. De altfel, comunicatul a fost propus spre publicare mai multor site-uri din județ. Inițial, acesta a apărut pe site-ul său, dar după câtvea ore în care Lapa a primit cel puțin un telefon de la un deputat PSD, acesta și-a cerut scuze și a retras comunicatul păgubos de pe site. Evident, problema era că în acel comunicat se înfiera administrația pesedistă, iar șefii pe linie de partid s-au scandalizat groaznic atunci când au văzut că sunt făcuți albie de porci chiar de soldățelul credincios. Probabil, Lapa s-a gândit că oricum nu-i citește nimeni site-ul și nu se observă că a făcut un bănuț în plus de la dușmani! Am ținut să amintim de acest incident în caz că cineva pune la îndoială legătura dintre Cristi Lapa și firma Brystudio Media sau site-ul actualvs.ro. Mai avem multe exemple în care cei care au cotizat la pușculița purtătorului de cuvânt de la CJ Vaslui au luat legătura direct cu Cristi Lapa, dar și contractele încheiate în ultimii ani.

Lista cu Licitații publice, achiziții directe și achiziții offline ale firmei Brystudio

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Dacă aveți dovezi de încălcare a legii de ce nu faceți sesizare la Parchet? Că puteți, poate oricine. Sau poate sperați ca citește vreun procuror ziarul și se autosesizează?

 2. Pai și cu umilii aia de asa ziși ziariști care în fiecare iarna din ultimii 20 de qni au mers cu uratul pe la primarii și instituții publice, cum rămâne? Aia cu ce sunt mai presus? Nu tot un fel de șpagă mascata e și acolo? Cu asta ar trebuie sa se ocupe presă, să ure primarii și directorii de instituții?

 3. Psd în Vaslui e ca cartelurile de droguri în Columbia. Tot jud.e la picioarele lor. În jud. Vaslui este cel mai mare nr.de analfabeti din UE, iar la analfabeti funcționali sunt pe primul loc în România.

 4. De scump nu mi se pare, ca mă uit si câți bani se arunca permanent pe la popi sau pe tot felul de prostii care n-au nici o utilitate, asta mi se pare ok , problema e ca n-am auzit si n-am văzut niciodată nimic de genul, daca faci publicitate pentru cine faci ?

 5. Da bogată mai e comuna Rebricea de-si permite să plătească 38.000 de lei servicii de publicitate ! Dom primar, de banii ăștia puteai ajuta niște amărâți prin sat, nu crezi?

 6. 5000 de lei pentru a publica un anunț pe site prin care se informează despre achiziționarea unor microbuze?????????????????????????? Trifane, tu nu esti sanatos, nu ai invat nimic din lectia jupanului tau. Asta e penala rau teaba….. da la Vaslui Politia si Parchetul dorm, in timp ce baietii destepti fac bani.

  Sa iti fie rusine Ciprian Trifan ca ai tolerat si intretinut asemenea conflict de interese. Astia sunt jurnalistii de care aveti voi nevoie, niste slugi care sa va pupe in fund. Ei nu fac judetul de ras niciodata. Ei, voi, astia care va bateti joc de banii publici dar va dati mari patrioti locali.

  De ce nu fac institutiile publice conferinte de presa pentru a informa cetatenii??? De ce platesc asemenea sume astronomice pe articole publicitare care nici macar nu sunt marcate ca reclama!!!!!

  Onciule, tu esti bine, ma??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.