spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

„Cu toatã viteza”, documentar ceh si slovac, la muzeul bârlãdean!

- Advertisement -

INVITATIE LA VITEZÃ… Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad organizeazã vizionarea unui nou film documentar din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, editia a 9-a. Duminicã, 26 noiembrie, sunteti asteptati sã vizionati, în cadrul programului european, productia cehã/slovacã „Cu toatã viteza” / At full throttle” în regia lui Miro Remo, din Republica cehã / Slovacia, productie 2021.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfãsurându-se concomitent în sase tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre tãrile participante contribuie cu cele mai noi documentare, care ruleazã apoi în sute de locatii din toate cele 6 tãri, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã.

Jaroslav, un bãrbat hotãrât în vârstã de 50 de ani, are douã pasiuni în viatã: masinile de curse si dragostea sa din liceu, Jitka, care i-a redat speranta si dorinta de a merge mai departe dupã o cãsnicie încurcatã. Jitka este oficial! , iar Jaroslav este mecanicul si antrenorul ei. El construieste masini de curse folosite pentru ea, în speranta cã vor si obtine o victorie. Competitiile sportive sunt doar un fundal pentru adevãrata „cursã a vietii”, în care cuplul nu se numãrã încã printre favoriti. Frustrarea si deziluzia trecutului pot lua astfel o directie surprinzãtoare. Regizorul Miro Remo vine cu o poveste din zona de granitã dintre Moravia si Slovacia, care nu duce lipsã de dramã sau umor. Proiectia va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Pârvan nr. 1, începând cu ora 11.30. Organizatorul local este dr. Mircea Mamalaucã, directorul muzeului bârlãdean, iar cel national este Asociatia One World Romania, cu sprijinul Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union si a Centrului National al Cinematografiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.