spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Cu viata în geamantan, “mãicutele” recalcitrante au ajuns la Psihiatrie! | VIDEO

- Advertisement -

Din diavoli, îngerasi!

TRASE LA RÃSPUNDERE… Se complicã situatia pentru cele douã femei deghizate în mãicute care, luni seara, au împins un bãrbat pe sinele de cale feratã în Gara Vaslui. Desi marti seara reusiserã sã plece din oras, acestea au fost întoarse din drum, de la Adjud, si internate în sectia Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Asta dupã ce procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui si-au declinat competenta în acest caz, dispunând schimbarea încadrãrii juridice din infractiunea de loviri si alte violente în tentativã de omor. Dosarul urmeazã sã fie înregistrat la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, procurorii de aici urmând sã decidã dacã îsi însusesc solutia procurorilor de la Parchetul de pe lângã Judecãtorie. În functie de diagnosticul pus de medicii specialisti din cadrul sectiei Psihiatrie, este posibil ca magistratii vasluieni sã solicite chiar si o mãsurã privativã de libertate pentru cele douã false mãicute.

Cele douã femei care au terorizat municipiul Vaslui în ultimele trei zile au fost localizate, miercuri dimineata, în orasul Adjud din judetul Vrancea, si întoarse din drum, sub escorta Politiei, la Vaslui. Miercuri dupã-amiazã, în jurul orei 13:00, cele douã femei au fost aduse de politisti si internate în Sectia Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, unde urmeazã ca medicii specialisti sã le evalueze din punct de vedere psihologic.

Comportamentul din spital al femeilor, la polul opus fatã de cel de pe stradã

Brusc, de când au fost internate, cele douã femei sunt calme si linistite si prezintã un comportament la polul opus fatã de cel avut pe stradã. În plus, se pare cã acestea nu-si amintesc de incidentele avute în oras si nu recunosc cã ar fi sãvârsit vreo agresiune fizicã. Deocamdatã, pacientele sunt tinute sub observatie. În urmãtoarele zile vor fi supuse unor investigatii medicale si cel mai probabil si unei expertize psihiatrice. Pânã atunci medicii le tin sub observatie, fãrã a le administra vreun tratament. Specialistii spun cã cel mai probabil, în cazul acestora ar fi vorba despre o boalã numitã delir mistico-religios. Persoanele care suferã de aceastã boalã tes în jurul lor tot felul de scenarii, crezându-se trimisii lui Dumnezeu pe Pãmânt. “ De obicei, vulnerabilitatea geneticã, ceea ce mostenim de la pãrinti joacã un rol foarte important. De exemplu, dacã avem un pãrinte diagnosticat cu schizofrenie, sansa de a dezvolta si noi aceastã patologie este undeva la 50%, dacã avem doi pãrinti diagnosticati cu schizofrenie, atunci existã riscul de 75% de a face aceastã boalã. Cred cã are legãturã cu educatia familialã, cu ceea ce învãtãm de la mama si de la tata, unii pãrinti sunt mai rigizi, altii sunt mai religiosi, nu neapãrat credinciosi pentru cã, din punctul meu de vedere, sunt niste lucruri diferite. Pacientul crede, este convins cã menirea lui pe lume este sã reinstaureze pacea si armonia, este convins cã trebuie sã îndepãrteze diavolii si satana din om, cã trebuie sã-si curete semenii de pãcate. Aceste idei delirante mai pot fi asociate si cu idei de persecutie, pacientul are impresia cã existã un complot împotriva lui, pot fi idei delirante de posesiune, pacientul are convingerea cã e posedat de diavol sau cã Dumnezeu vorbeste prin gura lui. De asemenea, delirul mistico-religios poate sã fie acompaniat de o dispozitie expansivã, în cazul unui episod maniacal, si se simte omnipotent, rãspândeste cuvântul Domnului si rãspândeste credinta printre oameni si printre semenii sãi”, spun specialistii din domeniu.

Acuzate pentru tentativã de omor

Toatã aceastã rãsturnare de situatie a fost cauzatã de decizia procurorilor vasluieni, care vor cerceta incidentul din garã, de luni seara, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de tentativã de omor si nu de lovituri sau alte violente, asa cum l-au încadrat initial. Cazul a ajuns zilele acestea pe toate posturile nationale, fiind comentat de foarte multi avocati si profesori de drept. Cu totii au cãzut de acord cã fapta celor douã femei trebuia încadratã din prima la tentativã de omor, iar acestea trebuiau izolate, pentru cã reprezintã un pericol public. Dosarul va fi înregistrat la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, procurorii de aici urmând sã decidã dacã îsi însusesc solutia.

“Orasul ãsta e plin de hoti si de curve”

Timp de trei zile, populatia municipiului Vaslui a fost îngrozitã de gesturile celor douã femei, false mãicute, care scuipau si înjurau ca la usa cortului pe toti cei care le ieseau în cale. Acestea nu erau atât de pornite împotriva bãrbatilor, cât erau împotriva femeilor, pe care le vedeau niste curve. De altfel, falsele mãicute nu s-au ferit sã dea lectii vasluiencelor, despre cum ar trebui sã-si trãiascã viata. “La mãnãstire, în post si rugãciune, nu pe strãzi, cu tocuri si fuste scurte. Pãrintele Iustin Pârvu s-a rugat pentru noi toti, ca Dumnezeu sã ne ierte pãcatele, dar voi nu vedeti asta. Vouã vã umblã ochii dupã bãrbati. E prea multã preacurvie în orasul ãsta! Post si rugãciune, asta vã trebuie!”, tipau cele douã femei pe strãzile Vasluiului, în urmã cu câteva zile, dându-le parcã dreptate medicilor care vorbesc despre delir mistico-religios în acest caz.

Politia a privit nepãsãtoare la toate aceste incidente

Nimic nu s-ar fi întâmplat în cazul celor douã mãicute, dacã o mãmicã din oras, care a fost împinsã de acestea peste copilul ei, n-ar fi fãcut plângere la Politie. Abia dupã ce reclamatia a fost înregistratã, oamenii legii au început sã le monitorizeze pe cele douã femei, însã foarte superficial. Drept dovadã stã incidentul din gara Vaslui, de luni seara, când una dintre femei a împins intentionat un bãrbat pe sinele de tren, la putin timp dupã ce oamenii legii le-au luat în colimator.

Una dintre “mãicute” este din Vaslui, doar cu domiciliul

Potrivit politistului local care le-a legitimat, duminicã dupã-amiazã în centrul Vasluiului, una dintre femei ar fi din satul Portari, comuna Zãpodeni, iar cealaltã din satul Gãnesti, judetul Galati. Femeia care figureazã ca fiind vasluiancã s-a nãscut în Bucuresti, iar o mare parte din viatã a trãit-o în jurul mãnãstirilor din tarã. Singurul lucru care o leagã pe aceasta de judetul nostru este doar domiciliul trecut în buletin.

Au terorizat si bucurestenii

Imediat dupã ce cazul a ajuns la nivel national, un bãrbat din Bucuresti a trimis pe adresa de email a ziarului Vremea Noua poze cu cele douã femei, fãcute la începutul acestui an. Potrivit acestuia, si în Capitalã “mãicutele” au avut un comportament asemãnãtor cu cel avut în Vaslui, împingând oamenii în calea masinilor. “În data de 18.01.2019, în timp ce eram la o trecere de pietoni din strada Piata Victoriei din Bucuresti, una dintre mãicute a împins o femeie în stradã! Noroc cã în acel moment nu a venit o masinã! Acestea aveau un comportament foarte bizar, pãreau cã au scãpat de la casa de nebuni (în special cea bãtrânã tipa).

Acestea nu pãreau sã aibã vreo directie si la un moment dat au vrut sã meargã la o statie de tramvai din apropiere. Însã cum au fãcut-o: au mers pe mijlocul strãzii si inteligenta nu le-a permis sã meargã pe aleea evidentã care duce la tramvai, astfel cã au ocolit statia de tramvai, mergând pe stradã, pe banda de mers a masinilor”, a spus bãrbatul din Bucuresti. Acum rãmâne în sarcina medicilor vasluieni sã decidã cât discernãmânt au cele douã femei, iar în functie de diagnosticul pus de acestia, “mãicutele” sã fie trase la rãspundere pentru ceea ce au fãcut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.