14.8 C
Vaslui
26-sept.-2021

Culmea avertizărilor. De ce ajung mesajele Ro-Alert la destinaţie după începerea fenomenelor periculoase. Explicaţia lui Raed Arafat

„Când ANM ne informează că au aflat de fenomen, noi imediat trimitem mesajul. Fiind fenomen nowcasting, timpul la dispoziţia noastră este scurt”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat a explicat, marți, în timpul unei videoconferințe cu premierul și prefecții, de ce se întâmplă uneori ca avertizările RO-Alert să ajungă la oameni cu puțin timp înainte de începerea fenomenelor meteo extreme sau chiar după ce au început.

El a insistat să fie transmise populației din timp mesaje RO-Alert, iar în acest context a explicat de ce aceste avertizări de vreme severă ajung la populație, uneori, în timpul producerii intemperiilor.

Potrivit acestuia, mesajele RO-Alert prezintă fenomene nowcasting, care nu pot fi prezise cu foarte mult timp înainte de începerea lor, astfel încât este posibil ca avertizările să ajungă la populație chiar și după ce fenomenele meteo extreme au început deja. …https://www.romaniatv.net/culmea-avertizarilor-de-ce-ajung-mesajele-ro-alert-la-destinatie-dupa-inceperea-fenomenelor-periculoase-explicatia-lui-raed-arafat_5661148.html

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here