spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Culmea pedepsei: judecătorii i-au interzis să conducă doi ani unui bărbat prins la volan fără permis

- Advertisement -
PEDEAPSĂ… Chiar dacă nu are permis de conducere, unui vasluian i-a fost interzis dreptul de a mai conduce, timp de doi ani, ca pedeapsă complementară, după ce a fost condamnat pentru conducere fără permis.

AMUZANT… Prins la volan beat și fără permis, un vasluian s-a ales cu o pedeapsă incredibilă. Pe lângă închisoarea cu suspendare, bărbatului i-a fost interzis dreptul de a mai conduce pe o perioadă de 2 ani. Pe lângă comicul situației, surse judiciare vorbesc despre faptul că acest lucru nu este bine reglementat în Noul Cod de Procedură Penală și acest lucru poate genera o astfel de exprimare. “Este posibil și ca judecătorul care a dat sentința să nu fi fost atent la acest detaliu și să fi trecut, ca pedeapsă complementară, toată gama ce se poate da în astfel de cazuri”, spun sursele judiciare.

O condamnare a unui vasluian trimis în judecată după ce a fost prins la volan beat și fără permis, scoate în evidență o problemă a sistemului judiciar, reglementată prost, conform unor surse judiciare. Mai exact, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de doi ani și obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. Comicul situației vine de la pedeapsa complementară care spune, printre altele, că i-a fost interzis dreptul de a mai conduce, pe o perioadă de 2 ani. Surse judiciare vorbesc despre faptul că avem de a face cu o exprimare nefericită care ar putea fi corectată, dar și cu o scăpare a sistemului judiciar din România. «Pare o exprimare nefericită a judecătorului, justificată prin faptul că a dictat, ca pedeapsă complementară, toate articolele de lege ce se impun în astfel de situații. În același timp, nici Noul Cod penal nu vine cu un articol de lege care să spună, negru pe alb, cum ar trebui să fie interpretată pedeapsa în astfel de cazuri. Până la urmă, să interzici dreptul de a mai conduce a unui individ care nu posedă permis de conducere, poate deveni hilar. Cred că, de fapt, legiuitorul s-a gândit la altceva și anume, în acel interval de timp, condamnatul nu are dreptul să facă școală de șoferi și să obțină permisul de conducere”, spun sursele noastre.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cred ca am fost in sala de judecata cand procurorul a propus doamnei judecator venita recent din civil, aceasta pedeapsa complementara tanarului vinovat care a recunoscut fapta insa pedeapsa complementara mi s a parut ciudata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.