6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

„Cultura tinerilor exprimatã prin muzicã si carte”, proiectul Asociatiei Tinerilor Ortodocsi Vaslui, la final (FOTO)

- Advertisement -

MUZICÃ SI LECTURÃ Proiectul „Cultura tinerilor exprimatã prin muzicã si carte”, co-finantat de Primãria municipiului Vaslui, a fost derulat cu binecuvântarea Preasfintitului Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, de Asociatia Tinerilor Ortodocsi Vaslui, cu sprijinul Protopopiatului Vaslui, în perioada septembrie – octombrie a.c. Proiectul si-a propus atragerea unor grupuri de tineri, elevi de liceu, cãtre muzica folk si lectura cãrtilor. Astfel, activitãtile proiectului au constat în întâlniri cu câte un grup de elevi de la fiecare liceu din Vaslui, la o pizzerie din oras, unde, într-o atmosferã familiarã lor, dupã orele de curs,  au primit fiecare, gratuit, câte o pizza si o carte cu continut moral-religios. Volumul a fost prezentat  de cãtre un invitat special, cu care elevii au putut intra apoi în dialog.

Cãrtile prezentate au fost „Adolescenta: cãlãtoria care te formeazã. Pentru o mai bunã cunoastere a adolescentei”, de Nectarie, Mitropolitul Argolidei si „Cum îti sunt gândurile, asa îti este si viata”, a Staretului Tadei de Vitovnita. Tot în cadrul proiectului, la Asezãmântul social „Sfintii Adrian si Natalia”, din Parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” Vaslui, 20 de tineri liceeni au urmat cursuri de muzicã folk, sub îndrumarea doamnei profesoare Mihaela Flueras.

„În cadrul acestui proiect ne-am întâlnit cu aproximativ 500 de elevi liceeni din Vaslui, în decursul a douã luni, într-o cafenea din Vaslui, unde au primit o carte, o pizza si un suc. Preotul invitat a prezentat cartea, dupã care a urmat o sesiune de întrebãri si rãspunsuri privind locul tânãrului în Bisericã si credinta în viata sa. Tot în cadrul acestui proiect s-a organizat si un curs de chitarã. Multumim foarte mult Primãriei si CLM Vaslui pentru ajutorul financiar, Inspectoratului Școlar Vaslui si inspectorului general Cristiana Botan, inspectorului de Religie Monica Mocanu, profesorilor de religie implicati, profesorului Mihaela Flueras pentru cursurile de chitarã si, în mod special, elevilor care au participat la întâlnirile noastre”, a mentionat pãrintele protopop de Vaslui, Adrian Chirvasã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.