Culturi măturate de furtuna sahariană

♦ Vijeliile și praful saharian de acum o lună au lăsat semne pe unde au trecut.
♦ Plantele prinse pe culoarul pe care s-a propagat furtuna și-au revenit, dar nu în totalitate, dezvoltarea lor fiind vizibil afectată.
♦ Din păcate pentru fermierul afectat, acesta nu va fi despăgubit, deoarece reglementate drept calamități sunt: seceta, grindina și inundațiile.

Vijeliile și praful saharian de acum o lună au lăsat semne pe unde au trecut.

În cursul după amiezii de 12 mai, un vânt puternic, s-a abătut asupra terenurilor agricole situate în zona Brăești-Dimăcheni. Pe lângă praful saharian, acesta a spulberat și stratul superficial de teren. Particulele mici de praf angrenate de vijelie au afectat aparatul foliar al culturilor de floarea-soarelui și porumb, pe care aproape că le-a făcut una cu pământul. „Așa ceva nu mi-a fost dat să văd la noi în județ. Am văzut culturi calamitate de secetă, de grindină, de inundații, dar de furtuni sahariene nu”, declara, atunci, Cristian Delibaș, directorul Direcției printru Agricultură Județeană (DAJ), care a mers la fața locului să vadă fenomenul.

La aproape o lună distanță, Cristian Delibaș a mers din nou pe tarlaua afectată să vadă care este starea culturii de floarea-soarelui și a constatat împreună cu fermierul care lucrează terenul că plantele prinse pe culoarul pe care s-a propagat furtuna și-au revenit, dar nu în totalitate, dezvoltarea lor fiind vizibil afectată. ….https://www.monitorulbt.ro/local/2020/06/05/culturi-maturate-de-furtuna-sahariana-video-foto/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ