Cum a arătat prima noapte de relaxare a restricțiilor în Marea Britanie. „Parcă am ieșit de la închisoare”

Anglia începe să revină la normalitate, după 97 de zile de lockdown dur impus în lupta cu pandemia. Începând de luni, 12 aprilie, în Marea Britanie s-au deschis terasele, iar oamenii au luat cu asalt localurile în aer liber pentru a se bucura de „marea relaxare”, scrie BBC.

Primii clienți au apărut încă de luni dimineață în fața localurilor și, treptat, s-au format chiar cozi de sute de oameni. Seara, englezii s-au îmbulzit pur și simplu la mesele teraselor. Oamenii au umplut centrul Londrei, dar și al altor orașe din Insulă, precum Manchester ori Newcastle. „Zici că e Revelion” „Este plin peste tot, zici că e Revelionul”, a declarat un bărbat care se relaxa în Soho Square, în inima Londrei. „Mă simt atât de bine, parcă am ieșit din închisoare”, a completat un alt petrecăreț. „Nu am mai văzut asemenea bucurie de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial”, a adăugat o locatară din centrul Londrei. Premierul britanic Boris Johnson a descris redeschiderea ca fiind „un pas major” spre revenirea la normalitate, dar a cerut populației să fie în continuare atentă la reguli: să se spele pe mâini și să evite aglomerațiile. Și, deși a fost aglomerat, Poliția nu a intervenit pentru a încerca să impună distanțarea socială, în condițiile în care mulți dintre cei prezenți s-au declarat vaccinați, iar unele localuri puneau clienților la dispoziție teste rapide pentru coronavirus.
Citeşte întreaga ştire: Cum a arătat prima noapte de relaxare a restricțiilor în Marea Britanie. „Parcă am ieșit de la închisoare”

 




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ