Cum a demonstrat un sofer abuzul Politiei Rutiere la o trecere de cale ferata. Este locul-capcana in care agentii ridica permise pe banda rulanta

Trecerea de cale ferata de pe strada Marasesti din Alba Iulia, care asigura accesul auto spre soseaua de centura si satele comunei Ciugud, reprezinta un loc unde multi soferi au ramas fara permis de conducere si au primit amenzi usturatoare.

Unul dintre acestia a reusit sa demonstreze in instanta ca sanctiunea Politiei nu a fost legal aplicata. Principalul motiv a fost reprezentat de faptul ca politistii ii asteptau pe soferi dupa trecerea de nivel, in apropierea soselei de centura si, astfel, nu aveau posibilitatea sa observe daca s-a intrat pe calea ferata in momentul in care primul semafor nu semnala venirea trenului.

Astfel a patit un sofer in data de 28 octombrie 2020. A intrat pe trecerea de cale ferata, iar semnalele acustice si luminoase s-au aprins dupa ce a trecut de primul semafor. In cealalta parte asteptau politistii care l-au amendat cu 1.305 lei si au dispus suspendarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe o perioada de 90 de zile.

Barbatul (C. D.) a contestat procesul verbal in instanta si a avut castig de cauza. Motivul sanctiunii a fost faptul ca acesta nu ar fi respectat semnalele acustice si luminoase de culoare rosie, traversand in timp ce semibarierele se aflau in curs de coborare.

Argumentele soferului

“Starea de fapt retinuta in cuprinsul procesului verbal de contraventie nu corespunde realitatii, nefiind vinovat de cele mentionate in actul sanctionator, aspect ce rezulta si din obiectiunile pe care le-am formulat si ce au fost consemnate. (…) In timpul deplasarii am ajuns in apropiere de trecerea la nivel de cale ferata dinspre strada Marasesti spre Soseaua de Centura a Mun. Alba Iulia si inainte de a traversa am oprit, inainte de semibariera automata, pentru a ma asigura ca este oprita. …https://ziare.com/social/stiri-sociale/politie-rutiera-a-ridicat-permis-cale-ferata-ciugud-1667747
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ